Akıllı telefon satışlarında 2012 yılından bu yana en iyi akıllı telefon markalarından bir tanesi olan Samsung, yılın son çeyreğinde Apple’a karşı üstünlüğünü koruyabilecek mi?

Counter Point Seach tarafından yapılan yeni pazar araştırmasında, 2012 yılı ile 2021 yılları arasındaki top 3 OEM’ler arasındaki rekabet kıyaslandı. Samsung’un 2015’in ilk çeyreği ile 2021 in ikinci çeyreği arasındaki 26 çeyrekte toplamda 5 kez birinciliği kaybettiği ancak buna karşın kalan çeyreklerin hemen hemen büyük bir bölümünde önemli bir başarı yakaladığı belirtildi.

Tüm rakiplerine karşı üstünlük elde eden Samsung, 2021’in 4. çeyreğinde Apple’a karşı kaybedebilir. Zira kaybedilen çeyreklerde Apple tarafından yeni iPhone modellerinin piyasaya sunulmasının etkisi oldukça yüksek. Genellikle 3. çeyrek itibariyle piyasaya sunulan modeller, 4. çeyrek satışlarında ciddi bir yükseliş yaşanmasını sağlıyor ve Samsung bu dönemde daha sakin kaldığından dolayı genellikle 4. çeyrek raporlarında Apple ön plana geçiyor. İşte şirketlerin çeyreklere göre performansı;

ceyrek
Samsung çeyrek performansları

Samsung’un akıllı telefon teslimatlarında Apple kadar son dönemlerde Xiaomi tarafından da yakın mercek altına alınması ve Xiaomi satışlarının günden güne yükselmesi kısa süre içerisinde pazarda dengelerin değişebileceğini gösteriyor. Pazar bazlı yapılan satışlarda Xiaomi, tüm markalardan daha iyi bir satış grafiği ile yakalayarak 1. olmayı başarmıştı. Bu nedenle sektörde özellikle 2022 yılının çok daha hareketli geçmesi bekleniyor. Araştırma şirketi tarafından raporda yapılan değerlendirmelerde ise Xiaomi’nin özellikle belirli pazarlarda daha fazla güçleneceği ve küresel olarak Samsung’u geçebileceği belirtiliyor. 

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir