Güney Koreli akıllı telefon şirketi Samsung’un sektörden gelen bilgilere göre satışlarında beklenen yükselişi gösteremiyor. Edinilen bilgilere göre şirketin 50 milyon akıllı telefon modeli şu an distribütör depolarında duruyor. Bu depolarda kalan cihazlar ile beraber şirketin satışlara olan ilgilerde istediğini alamadığı açıkça gözüküyor. Dünya akıllı telefon satışlarında en fazla model satmayı başaran Samsung, 2021 yılında elde etmiş olduğu başarıya rağmen, güncel durumda işlerin pek iyiye gitmediği gözüküyor. TheElec kaynaklı habere göre Samsung’un 50 milyon akıllı telefon modeli dağıtıcıların stoklarında yer alıyor.

Samsung beklenen satış seviyesine ulaşamıyor

samsung akilli telefon satislarinda dususte 1

Paylaşılan bilgilere göre söz konusu Samsung cihazların büyük bir çoğunluğunun en çok satan modellerden olan orta seviye A serisi akıllı telefonlar olduğu ifade ediliyor. Bu noktada 50 milyon telefon modelinin stoklarda hala beklemesi, Samsung için kötü bir yol olduğu açıkça gözüküyor. Pazardaki kaynaklara göre Samsung, 2022 yılında 270 milyon adet telefon satış hedefi bulunuyordu. Stoklarda bekleyen 50 milyon adet telefon ise hedefin %18’lik bölümüne sahip durumda. Kaynaklara göre ise oranın %10 seviyesinde olması gerekliydi. Samsung cihaz satma noktasındaki problemleri daha önce de yaşamıştı.

Şirketin Ocak ve Şubat aylarında 20’şer milyon adet telefon üretimi gerçekleştirirken, Mayıs ayında ise bu rakam 10 milyon seviyesine düştü. Şirketin yıllın üretim hedefinde ise 334 milyon akıllı telefon yer alıyor. Bakalım şirket ne gibi bir hamle ile yoluna devam edecek göreceğiz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir