Bugün Samsung, 3nm üretim teknolojisine geçişi duyurdu. Teknoloji devi Qualcomm’da şirketle birlikte çalışacak. İşte detaylar:

Samsung işlemci üretimini durdurdu

Yarı iletken pazarındaki rekabet her zamankinden daha çetin ilerliyor. Samsung ise resmi olarak 3nm üretim sürecini başlattığını duyurdu. Bu ilerleme, elbette, beklenenden daha erken geldi. Qualcomm şirketin 3 nm süreciyle üreteceği işlemciler için şimdiden rezarvasyon yapıtrdı. Çinli bitcoin madencilik şirketi Pansemi de sipariş veren ilk şirket oldu.

Samsung, 3nm teknolojisi ile yüksek performans ve enerji verimliliği vadediyor!

Samsung, TSMC ve Intel arasındaki yarış kızışıyor. Öte yandan Samsung, 3nm üretim teknolojisi ile birçok yeniliği de beraberinde getirerek bir adım öne geçmeyi hedefliyor. Bunun nedeni, şirkete göre3nm işlemcilerin 5 nm’ye kıyasla performans, verimlilik ve boyutunda önemli bir artış sağlayacağı.

Samsung’a göre bu yeni süreç sayesinde işlemciler artık %45-50 daha verimli olacak. Yani yarı güç tüketimi ile öncekilerle aynı performansı elde edebilecek. Bu, pille çalışan cihazlarda termal ve pille çalışma açısından önemli bir avantaj sağlayacaktır.

Diğer bir yenilik ise yüzde 23 ila 30’luk beklenen verimlilik artışıdır. Bu da seleflerine ve rakiplerine göre daha az güç tüketse bile daha güçlü olacağı anlamına geliyor. Bu işlemcilerin etkikerini özellikle mobil tarafta çok daha net göreceğiz.

Sonuç olarak şirketin yeni işlemcileri büyük bir avantaj sağlayacak gibi görünüyor. Doyısıyla bu üretim teknolojisi ile Samsung, işlemcilerin ve diğer yongaların boyutunu yaklaşık yüzde 16 oranında küçültebilecek. Buda donanımsal diğer malzemeler için cihazlara daha çok yer açacak.

Ancak bunun yanı sıra şirket işlemci boyutunu aynı tutmayı tercih ederek boş kalan alana daha fazla CPU ve GPU veya yapay zeka işlem birimi koyulabilir. Bu noktada sürecin nasıl ilerleyeceğini ilerleyen zamanlarda göreceğiz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir