Teknoloji devi Samsung, salgın nedeniyle bir süreliğine Çin’de bulunan fabrikasının üretimini durdurdu! İşte detaylar…

Samsung Elektronik işlemci fabrikaları, teknolojinin başkenti olan Çin’de üretimi durdurdu. COVID-19, çıkış noktası olarak bilinen Çin’de tekrardan hızla yayılmaya başladı. Ülkenin aldığı “sıfır covid” politikasından kaynaklı katı önlemler, polis denetimiyle tekrardan alınmaya başladı.

Çin’in yaşadığı bu durumdan kaynaklı olarak ülkede bulunan üretim tesisleri işleyemez hale geldi. Samsung Elektronik’in Xian şehrinde bulunan işlemci fabrikası da bir süreliğine kapanma kararı aldı. Haberin detaylarına hep birlikte göz atalım.

Samsung işlemci fabrikası, bir süreliğine üretimi durdurdu!

Samsung Elektronik’in Çin’in Xian şehrinde bulunan işlemci fabrikası, 16 Nisan tarihinden 19 Nisan tarihine kadar üretimi durdurdu. Fabrika, üretimi durdurmadan önce salgın nedeniyle bir ay içinde yalnızca 250.000 işlemci üretti. Bu veri, şirketin bir aylık toplam üretiminin yarısından daha az bir sayıya eşit.

Samsung Galaxy M33 5G resmi olarak tanıtıldı

Fabrikanın üretimi şimdilik sadece bir süre için dursa da yine salgının seyrine göre kapanma devam edebilir. Üretimin durması şimdilik bir süre için sorun olarak görülmüyor. Fakat kapanmanın uzaması halinde bu durum Samsung için sorun haline gelebilir. Sonuç olarak ise Samsung, işlemci teslimatlarında gecikme sorunlarıyla karşı karşıya kalabilir.

Samsung, Çin’de yaşanan salgınlardan etkilenen tek şirket değil. Geçtiğimiz günlerde Apple’ın da teslimatlar konusunda gecikme yaşayabileceği haberleri gündeme gelmişti. Çin Ticaret Odası’nın yaptığı açıklamaya göre ülkede bulunan işletmelerin yüzde 57’si karantinanın sonucu olarak sorunlarla karşılaştı. Samsung ise yaşadığı sorunlar nedeniyle üretimini Teksas’da bulunan 1200 dönümlük dev bir fabrikaya ihraç etmeyi planlıyor.

2019 senesinden beri tüm dünyanın büyük bir mücadele verdiği Covid-19 bir süre daha hayatımızda kalacak ve yeni mutasyonlarıyla her alandaki olumsuz etkilerini bir süre daha devam ettirecek gibi görünüyor. Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir