Teknoloji şirketi Samsung, işlemci üretimindeki gelişimini bir üst seviyeye çıkartmak istiyor. Dünyanın en iyisi olmak isteyen Güney Koreli üretici, 3nm işlemci üretimi için hazırlıklara başlıyor. Özellikle son yıllarda büyük bir atılım gerçekleştiren Samsung, akıllı telefonlar için özel bir işlemci üreteceğini açıklamıştı. Uzun bir süredir 3 nm işlemci için çalışmalarını gerçekleştiren marka, bu noktada hızlı davranmaya başladı. 3 nm işlemci üretimi noktasında TSMC ile kıyasıya rekabet içinden olan Samsung, geçtiğimiz haftalarda üretime başladığını da duyurmuştu. Android dünyasında dünyanın ilk 3 nm üretimine sahip işlemcisi olacak olan Exynos 2300’ü üretmek isteyen şirket, Nikkei Asian Review’in aktardığı bilgilere göre ilk olarak küçük bir grup şeklinde üretecek.

Samsung, 3 nm işlemci üretimlerine başladı

samsung 3nm islemci uretimine basliyor 3

İfade edilenlere göre söz konusu bu çipin ilk alıcılarının kripto para madenciliği için özel hızlandırıcılar üreten Çinli üreticiler için olacak. 3 nm bu çipler ilk defa Joe Biden’in Güney Kore ziyaretinde sergilenmişti. Diğer yandan gelen bazı bilgilere göre Samsung’un Galaxy S23 ailesinde 3 nm Exynos 2300 işlemcisini görebiliriz. Samsung, amiral gemisi akıllı telefon modellerinde bölgelere göre değişen iki farklı işlemci kullanıyor. Galaxy S23 serisinin önümüzdeki yılda Exynos 2300 ve Snapdragon 8 Gen 2 işlemcilerini kullanması bekleniyor.

Yeni nesil 3 nm çipler, 5 nm yonga setlerine göre boyut olarak yüzde 35 daha küçük olacak. Yüzde 30 daha yüksek performans sunacakken, yüzde 50 ise daha düşük güç tüketecek.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir