Samsung, 2025 sonrasında 3D DRAM bellek dönemini başlatan ilk şirket olabilir. Şirket için yeni raporlar paylaşıldı.

Samsung DRAM teknolojisinde öncü olmak adına önemli çalışmalar yapıyor. Samsung Electronics’in şirketteki hedeflerine yönelik yapılan paylaşımlarda 2025 sonrasına işaret edildi ve bu tarih itibariyle şirketin 3D DRAM bellek çağına girmek için sektörde liderliği hedeflediği açıklandı.

Memcon 2024’te Samsung Dikkat Çekti

Yeni raporla ve Samsung’un Memcon 2024’teki slayt gösterisi, şirketin önemli bir geliştirme sağlayacağını söyledi. Dikey Kanal Transistörü ve Yığılmış DRAM dahil olmak üzere 3D DRAM bellek için iki yeni teknolojiyi sergileyen Samsung, dikey kanal transistör yapısı ile yatay-dikey değişikliğini yapıyor. Zira geleneksel transistör yapısıyla karşılaştırıldığında, dikey kanal transistörü kanal yönünü yataydan dikeye değiştirmekle kalmıyor, cihaz alanı ayak izini büyük ölçüde azaltıyor. Mevcut 2D DRAM yapısıyla karşılaştırıldığında, yığılmış DRAM daha küçük bir alanda daha fazla bellek hücresi barındırıyor. Bu da tek bir yonganın kapasitesini arttırdığı gibi performansı da yükseltiyor.

Samsung, 3D DRAM Bellek Dönemini Başlatan İlk Şirket Olacak
Samsung, 3D DRAM Bellek Dönemini Başlatan İlk Şirket Olacak

Pazarda Beklentiler Büyük

Samsung’un 3D DRAM bellek döneminde liderlik etmek istemesi halinde pazarın geleceğine de ışık tutuyor. Bugüne kadar paylaşılan raporlarda 2028 yılına kadar 3D DRAM pazarının 100 milyar dolar olacağı belirtiliyor. Bu da büyük bir pazarın otaya çıkacağını gösterirken şirketler şimdiden bu alanda rekabet edebilmek için önemli yatırımlar ile teknolojilerini geliştiriyor.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir