2021 yılının en dikkat çeken markalarından bir tanesi olan Samsung için gündeme sızan yeni bir rapor mobil dünyada büyük bir dikkat çekti. Rapora göre şirket 52 yeni modeli, 2022 yılı içerisinde tanıtmayı planlıyor.

2021 yılında özel katlanabilir modelleri ile sektörde yeni bir girişimde bulunan Samsung, 2022 yılında faaliyetlerini daha da artırmayı hedefliyor. Önümüzdeki seneye dair şirketin yeni planlamalarını sızdıran TheElect, paylaştığı rapor ile birlikte tüm dikkatleri Samsung’a çevrilmesine neden oldu.

Samsung 2022’de dengeleri değiştirebilir

Rapora göre tüm serilerinde önemli bir destek sağlamak isteyen Samsung, 52 yeni model tanıtacak. 2022 yılında 52 hafta olduğu göz önünde bulundurulduğunda şirketin her hafta bir yeni model piyasaya sunacağı görülebiliyor. Kuşkusuz Galaxy Samsung S22 serisi gibi özel amiral gemisi serilerinde 4 model birden sunulacak. Bu nedenle özellikle amiral gemisi boyutunda küçük değişiklikler ile farklılıkların yaratıldığı versiyonlarda, tamamen yeni bir modelden söz etmek pek mümkün değil. 52 yeni model içerisinde ise tüm versiyonlar kapsam dahilinde tutuluyor.

Katlanabilir modellerde hedef 10 milyon satış

Şirketin, akıllı telefonlarda yeni bir dönem başlattığı katlanabilir serilerde de 2022 yılında hedefi büyüttüğü görülüyor. Rapora göre 2022 yılı boyunca şirket en az 10 milyon yeni nesil katlanabilir akıllı telefon satışı yapmak istiyor. Katlanabilir modellerin yeni versiyonlarını 2022 yılında piyasaya sunacak olan Samsung’un hem 2021 hem de 2022 yılındaki yeni modelleri ile bu hedefi yakalaması mümkün görünüyor. İlk modellerindeki yüksek etiket fiyatları, satışların beklentilerin altında kalmasına neden olmuştu. Yeni modeller ile bu handikap ortadan kaldırılabilir.

Samsung’un Galaxy S22 üretimindeki hedefi 38 milyon

Raporda şirketin Galaxy S22 serisi akıllı telefonlarına yönelik de önemli verilere yer verildi. Rapora göre 2022 yılı içerisinde şirket 38 milyon Galaxy S22 serisi akıllı telefonu üretmek istiyor. Tüm telefon modellerine yönelik üretim planlamalarında ise 2 farklı senaryo bulunuyor. 285 milyon adet üretimin sadece Samsung fabrikalarında yapılması planlanıyor. 49 milyon adet telefon üretimi ise 3. taraf yükleniciler ile birlikte üretilecek. Bu doğrultuda ise şirket 2022 yılı dahilinde 330 milyondan fazla akıllı telefon üretimi yaparak piyasaya sunmayı planlıyor. 

Sızdırılan rapor resmiyet taşımasa da Samsung’a yakın kaynaklara dayandırılmış durumda. Özellikle 52 yeni modelin tanıtılacak olması ve katlanabilir akıllı telefonlar için 10 milyon cihaz satışının hedeflenmesi, Samsung’un 2022’de çok daha fazla etkin olacağını şimdiden gösteriyor. Şirket tarafından planlamalara dair yeni sızıntıların ortaya çıkması bekleniyor.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir