2021 yılının 3. çeyrek akıllı telefon pazar performansında Samsung, Apple gibi sektör devlerini ezerek geçti ve rakip tanımadı.

Popüler pazar araştırma şirketi Canalys, 2021 yılının 3. çeyreğine dair hazırladığı yeni raporunu paylaştı. 3. çeyrekte küresel akıllı telefon pazarına yönelik paylaşılan istatistiklerde özellikle Samsung’un aldığı pay ve çeyrek boyunca gerçekleştirdiği telefon satışları dikkat çekti. Rapora göre özellikle çip sıkıntısı nedeniyle 2021 yılının 3. çeyreğinde akıllı telefon fiyatlarında düşüş yaşandı. Bir önceki çeyreğe göre yüzde 2 oranında yaşanan bu düşüşe rağmen Samsung sektör devlerini geride bırakarak çeyrek boyunca 69 milyon 400 bin cihaz satışı gerçekleştirdi. Güney Koreli üretici yaptığı bu satışlar ile birlikte pazar payının yüzde 21’ine sahip oldu. 

gorsel

Sektördeki sıralama ise şöyle oluştu;

  1. Samsung – 69.4 milyon satış – yüzde 21 pazar payı
  2. Apple – 49.2 milyon satış – yüzde 14 pazar payı
  3. Xiaomi – 44 milyon satış – yüzde 14 pazar payı

Canalys Araştırma Analisti Le Xuan Chiew şirket raporunda sektörel olarak son durumu değerlendirdi. Chiev: “iPhone 13 iyi bir başlangıç ​​yaptı. Ön siparişler yüksek. Geçen yılın aksine Apple, satışları teşvik etmek için perakende mağazalarının gücünden tam olarak yararlanabilir. 2 ila 3 yıllık eski bir iPhone kullanıcıları, yükseltme yapmak isteyeceklerdir. Daha iyi kameralara, pil ömrüne ve tabii ki 5G’ye sahip olmak şu anda cazip.” dedi.

iPhone 13 serisi ile iyi bir çıkış yapan Apple’ın özellikle 2022 yılındaki sevkiyat hedefinin sadece 6 aylık sürede 130 milyon olması, sektördeki dengelerin değişebileceğini gösteriyor.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir