Samsung 2021 yılında yaşanan üretim ve tedarik sorunlarına rağmen 300 milyon cihazı üretmeyi başardı. 300 milyon cihazın 60 milyonu Wingtech ve Huaquin gibi iş ortakları tarafından üretilirken 240 milyon cihaz Samsung’un kendi fabrikalarında üretildi.

Samsung tarafından yapılan resmi açıklama ile duyurulan gelişmeye göre şirketin en çok ilgi gören modelleri. Galaxy F, Galaxy M, Galaxy A, Galaxy S oldu. 2021 yılında katlanabilir modellerini de piyasaya sunarak iddialı bir giriş yapan şirket böylece gelirlerini de arttırmayı başardı.  300 milyon üretim ile bu alandaki rakiplerini geride bırakmayı başaran Samsung, 2021’in en iyi markalarından birisi olduğunu bir kez daha gösterdi.

2022’de zirveye ulaşabilir

Başarılı geçen 2021 sonrasında şirketin 2022 yılı beklentileri arttı. Sektör uzmanları tarafından yapılan değerlendirmelerde ise 2022’in en büyük telefon üreticisi olarak Samsung’un yer alacağı belirtildi. Bu bakımdan sektörel olarak iş dünyasında da bu yöndeki beklentiler yüksek.

2022 yılına yönelik yapılan değerlendirmelerde ise 2 farklı katlanabilir modelin piyasaya sunulması bekleniyor. 2 katlanabilir modele ek olarak farklı Galaxy F, Galaxy M ve Galaxy A modelleri de piyasaya sunulacak. Galaxy Note modelinin 2021 yılında piyasaya sunulması sonrasında 2022 yılında da piyasaya sunulmayacağı kesinlik kazandı. Note modelini kullanmak isteyenler için şirket Galaxy S22 Ultra modelini sunacak.

Samsung kaç model satışı yaptı?

Şirketin S21 serisinde 20 milyon cihaz satışı yaptığı biliniyor. Ancak merak edilen satış rakamlarıyla ilgili Samsung’un henüz resmi bir rapor bulunmuyor.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir