Katlanabilir akıllı telefonlara yönelik yapılan yeni bir araştırmada 2021 yılında aslan payının Samsung’a gittiği görüldü. Sektörün öncülerinden birisi olması nedeniyle daha fazla kullanıcıya ulaşma ve daha fazla satış yapma imkanı bulan Samsung, 2021 yılında katlanabilir akıllı telefon satışlarının yüzde 61’ini almayı başardı. Yakaladığı yüksek satış rakamları ile 2021 yılına damga vuran şirket 2022 yılında piyasaya sunacağı yeni modelleri ile bu başarısını sürdürebilir. 

Sektörün en popüler katlanabilir modeli: Z Flip 3 

Samsung tarafından piyasaya sunulan katlanabilir modellerde Samsung Galaxy Z Flip 3 olarak adlandırılan cihaz oldukça dikkat çekmiş ve kullanıcılardan da ilgi görmüştü. Raporda katlanabilir akıllı telefon sektöründe en çok satışı yapılan modelin Galaxy Z Flip 3 olduğu belirtildi. 4,6 milyon cihaz satışı gerçekleştiren Samsung, böylece önemli bir başarıya ulaşmış oldu. Galaxy Z Flip 3 modelinde önceki versiyonlarda ve rakiplere göre önemli iyileştirmeler yapan Samsung, daha sonrasında fiyatta da cazip bir indirime gitmiş ve böylece cihazı çok daha çekici hale getirmişti. 

Öte yandan şirketin bir diğer katlanabilir modeli olan Galaxy Z Fold 3 de önceki versiyonlara göre iyi bir satış grafiği yakaladı. 2020 yılında 700 adet satış gerçekleştiren model, fiyatlarda yapılan iyileştirmeler sonrasında 2021 yılında 2 milyon sattı. 

Omdia tarafından hazırlanan yeni raporda şirketin iki farklı katlanabilir telefon modeli ile toplamda 7,1 satış rakamına ulaştığı belirtildi. Mevcut satış rakamları ile akıllı telefon sektörünün yüzde 61’ine ulaşmayı başaran Samsung, dünya çapında gördüğü ilgi ile sektörün öncü markalarından birisi oldu. Katlanabilir akıllı telefon sektöründe ne kadar iddialı olduğunu bir kez daha gözler önüne seren Samsung, böylece tüm rakiplerine de ezici bir üstünlük kurdu.

2022 ve ilerleyen yıllarda katlanabilir modellere eğilimin daha fazla olması bekleniyor. Bu nedenle şirket 2023 yılında yapacağı hamleler ile beklentileri aşan bir istatistiğe ulaşabilir. Ancak 2022 yılında daha fazla markanın piyasaya giriş yapacağı göz önünde bulundurulduğunda Samsung’un 2020 ve 2021 yılına göre daha sıkı bir rekabet içerisinde olacağını söylemek mümkün. 

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir