Gıda, yaşam tarzı ve sağlık üzerine kurulu olan ZOE, 2.3 milyon euro yatırım aldı. Yatırım, Flight Fund tarafından yapıldı.

Sağlık ve zindelik son yıllarda kesinlikle dijital bir dönüş almış durumda. Sonuç olarak, sağlık ve zindelik hizmetlerine, beslenme uzmanlığına ve bütünsel bakıma erişim daha kolay ve giderek daha popüler hale geliyor. King’s College London’dan Profesör Tim Spector, veri bilimi lideri Jonathan Wolf ve girişimci George Hadjigeorgiou tarafından Londra’da kurulan ZOE, kişileştirilmiş bir beslenme girişimi olarak karşımıza çıkıyor. Sağlık bilimcileri tarafından oluşturulan ZOE, diyetlere ve yaşam tarzlarına yaklaşımımızı yeniden oluşturmak ve kullanıcılar için sağlık sonuçlarını daha iyi bir seviyeye ulaştırmak amacı ile kişileştirilmiş beslenme programları sunuyor.

Program nasıl çalışıyor?

Program, kan şekerini, kan yağ tepkilerini ve bağırsak mikrobiyomunu analiz ederek evde yapılan bir test ile başlıyor. Sonuçlar daha sonra yapay zeka ve ZOE PREDICT çalışmalarındaki katılımcılardan alınan veriler ile birleştirilerek bireyin yediği herhangi bir yiyecek için kişiselleştirilmiş puanlar oluşturuluyor. Kullanıcılar, dersler ve uzman beslenme desteği ile daha sağlıklı ve günlük alışkanlıklar oluşturmayı öğrenebiliyor. Her insan ve her vücut farklıdır. Farklı sağlık hedeflerine ulaşmak kişisel bir deneyimdir ve ZOE’nin platformu bu özel yaklaşımı kitlelere ulaştırmayı hedefliyor.

Flight Fund kurucusu Steven Bartlett, “Arada, gerçekten dünyayı daha güzel bir potansiyele taşımaya sahip bir şirketle karşılaşıyorum. Bunu yapmak için cesur bir vizyona ve iyi bir ürün yol haritasına sahip harika bir ekip olmak gerekir. Bu tam olarak ZOE’de arayıp bulduğum bir şeydi. Bu alanda liderlik edip dünyayı değiştireceğine inandığım bir şirketin önce yatırımcısı ve şimdi de elçisi olmaktan büyük gurur duyuyorum.” dedi. Bu yeni yatırım, girişimin operasyonlarını büyütecek. Şu anda İngiltere ve ABD’de mevcut olarak bulunan fonlar, platformun yeni pazarlara taşınmasına da yardımcı olacak.

Yönetim Bilişim Sistemleri

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir