Hataların düzeltilmesi ve performansın daha da artırılması için Apple tarafından Safari’ye yeni bir güncelleme geldi. Özellikle son güncelleme sonrasında pek çok farklı hatanın yaşanmaya başlamasıyla kullanıcı dostu olmaktan uzaklaşan Safari, Apple yeni bir önizleme sürümünü paylaştı. Safari Önizleme 141 olarak adlandırılan Safari tarayıcı güncellemesinde; Web Denetçisi, CSS, Formlar, JavaScript, Deneysel Model Öğesi, Ödeme İsteği, Web Animasyonları, Web API’si, WebAuthn ve İçerik Güvenliği Politikası gibi pek çok alandaki hataların düzeltilmesi ve bazı performans iyileştirmeleri yer alıyor.

Safari yeni sürüm nasıl indirilir?

Safari’nin yeni sürümünü indirmek ve kullanmak isteyenlerin yazılımdaki güncelleme bölümünü kontrol etmesi yeterli olacak. Ancak bu sadece kararlı güncellemeler için geçerli. Yapılan güncelleme önizleme olduğundan dolayı geliştiriciler için çok daha önemli. Bu nedenle son kullanıcılar için güncellemenin kararlı sürümünün geliştirilmesinin beklenmesi öneriliyor. Ancak yeni özellikleri denemek isteyenler de özel tarayıcıyı sürümünü indirerek cihazlarında ayrı şekilde kullanma imkanına sahip olabilir. Safari tarayıcısının yeni sürümünde gelen tüm özellikler resmi internet sitesinde uzun bir liste halinde paylaşılmış durumda. Buradaki sürüm notları da incelenebilir.

8 Mart’ta yeni lansmanla geliyor

Safari güncellemesi ile gündeme gelen Apple için şu anda en büyük beklenti 8 Mart’ta gerçekleştirilecek özel lansman. Yeni etkinliğinde uzun zamandan beri gündeme gelen pek çok modeli tanıtması beklenen Apple’ın hangi modelleri tanıtacağı merak ediliyor.

Şu ana kadar yapılan tüm sızdırmalarda iPhone SE, iPad Air modellerinin tanıtılacağı kesin bir şekilde belirtildi. Apple pazarlama direktörü olan Greg Joswiak tarafından yapılan değerlendirmelerde ise Apple’ın özellikle 5G konusunda atacağı adımlar ile etkinliğe damga vuracağı belirtildi. 

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir