Safari özel dolaşım modunu nasıl etkinleştiririm? Safari’de gizli modu nasıl etkinleştiririm? iPhone Safari’de gizli modu nasıl kullanırım? Bu makale, Apple iPhone cihazınızdaki Safari İnternet Tarayıcısında özel tarama modunu nasıl açıp kapatacağınız konusunda size yardımcı olacak.

iPhone kullanıcıları, harika bir internet deneyimi yaşamak için Apple’ın geliştirdiği Safari uygulamasını kullanıyor. Apple, Safari uygulamalarında kullanıcılara hızlı ve güvenli bir internet deneyimi sunarken, uygulamalarında da kullanışlı ve işlevsel özellikler sunuyor.

Kayıp Apple Watch nasıl bulunur?

Apple’ın Safari uygulamalarında kullanıcılara sunduğu bu özellikler, günümüzde geliştirilip piyasaya sürülen birçok internet tarayıcısında yer almaktadır ancak Apple’ın Safari uygulamaları kullanım ve erişilebilirlik açısından özellikler sunmaktadır.

Apple’ın Safari uygulaması birçok özelliğe sahiptir. Ve bu tarayıcının birçok özelliğinin kullanım kolaylığı ve erişilebilirliği kullanıcılara büyük faydalar sağlar. Güncellemelerle de uygulama deneyimi her zaman iyileştirilir.

Özellikle iOS işletim sisteminin en son sürümü olan iOS 15’in piyasaya sürülmesinden sonra iPhone’daki Safari uygulaması büyük değişikliklere ve yeni özelliklere kavuştu. Safari uygulamalarının sunduğu en son yenilikler şunlardır: Adres çubuğunun konumunu değiştirmek veya duvar kağıdını değiştirmek gibi.

Bu makalede Safari’nin özel tarama modunu veya gizli mod özelliğinden söz edeceğiz. Apple, iPhone kullanıcılarına Safari uygulamasıyla internette özel modda gezinme seçeneği sunuyor. Kullanıcılar, uygulamaları için yalnızca birkaç adımda özel tarama moduna geçebilir.

Bu özellik, kullanıcıların İnternet’te özel olarak gezinmesine olanak tanır. Yani kullanıcının internet gezintisi cihaza kaydedilmez ve bu içerik daha sonra kullanıcı veya diğer kullanıcılar tarafından görüntülenemez.

Birçok kullanıcının zaman zaman kullandığı bu özelliğin nasıl kullanılacağı anlatıldı. iPhone cihazınızdaki Safari uygulamasında bu özelliği nasıl kullanacağınızı öğrenmek için aşağıdaki adımları takip edebilir ve dilediğiniz zaman internette gizli tarama modunda gezinebilirsiniz. iPhone’daki Safari uygulamasında özel tarama modunun nasıl etkinleştirileceğinize yakından bakalım;

Safari özel dolaşım modu nasıl açılır?

  • 1 – Önce iPhone’unuzda Safari uygulamasını açın.
  • 2 – Safari’de özel tarama modu nasıl etkinleştirilir. Uygulamanızın sağ alt köşesindeki Sekmeler arasında geçiş yap simgesine dokunun.
  • 3 – Ardından ekranın alt orta kısmındaki “Ana Sayfa” metninin yanındaki aşağı ok simgesine dokunun.
  • 4 – Sekme Grubu penceresi görüntülenir. Burada görüntülenen seçeneklerden Özel’e dokunun.
  • 5 – Bu adımlardan sonra özel tarayıcı modu etkinleştirilir. Gizli mod seçeneğini kullanarak gezinmek için, sağ alt köşedeki Bitti metnine tıklayın veya özel tarama moduna geçmek için alt dokunuştaki (+) simgesine tıklayın ve yeni pencereyi açın.
  • Bu kadar kolay.

Safari özel dolaşım modu nasıl kapatılır?

Safari’de özel tarama modunu devre dışı bırakmak için ekranın sağ alt köşesindeki Sekme Değiştirme simgesine dokunun. Ardından ekranın alt kısmındaki “Özel” yazısının sağındaki aşağı ok simgesine ve ardından beliren seçeneklerden Ana Sayfa seçeneğine dokunun.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir