Rusya’nın en büyük sosyal ağı olan VKontakte’nin App Store’dan kaldırıldığı açıklandı. Üstelik Apple’dan konu ile ilgili resmi bir açıklama gelmedi.

Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan savaş hali, dünya genelinde dengelerin değişmesine neden oldu. Rusya’ya ait pek çok farklı platform engellenerek kaldırılırken bir benzer olay geçtiğimiz günlerde yaşandı. Apple’ın en büyük uygulama mağazası olan App Store’da bulunan VK adlı uygulamanın, geliştirici hesapları dahil olmak üzere tüm verileri App Store üzerinden kaldırıldı.

VK nedir?

VK’dan açıklama

Teknoloji şirketi tarafından yapılan ilk açıklamalarda uygulamalarının App Store’dan kaldırıldığı net bir şekilde belirtildi. Daha sonrasında Rusya Dijital İşler Bakanlığı tarafından da resmi bir açıklama yapıldı. Açıklamada uygulama ve geliştirici hesaplarının silinmesinin nedenlerine yönelik araştırma başlatıldığı ve konu ile ilgili incelemenin yapılacağı belirtildi. Uygulamalar, App Store üzerinden silinmiş olsa da Google Play Store’da hala kullanımda.

Rusya Ukrayna’yı işgal ettiğinden beri hükümet; Instagram, Facebook ve Twitter dahil olmak üzere birçok Amerikan sosyal medya sitesini engellemişti. ABD ve diğer ülkeler ise VK Group CEO’su ve Putin müttefiki Vladimir Kiriyenko dahil olmak üzere birçok Rus hükümetine bağlı kişi ve işletmeye yaptırım uyguladı. VKontakte ise 2006 yılında, sonunda şirketten atılan Pavel Durov tarafından kurulmuştu. Yaşanan olaylar sonrası gözler Apple’dan yapılacak açıklamaya çevrildi.

Android için VK indir

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir