Kripto varlıklar her geçen daha da popüler olmaya başlamasıyla beraber ülkeler de farklı kararlarla gündeme geliyor. Elde edilen bilgilere göre Rusya, kripto paralar ile ilgili yapılan ödemeleri yasa dışı hale getirecektir.

Rusya sık sık kripto paralar ile ilgili yaptığı çalışmalar ile gündeme geliyor. Yeni çalışmasına göre dijital varlıkların bir ödeme biçimi olarak kullanılmasına yasak getirmek üzerine çalışıyor. Yakın bir aman içerisinde kripto varlıkların yasaklanmasıyla ilgili söylemleri olan Rusya Merkez Bankası’nın ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, kripto varlıklar ve NFT’ler gibi dijital varlıkların mal ve hizmetler için kullanılmasına dair yasa tasarısına onay verdi.

Yasa kısa zamanda yürürlüğe giriyor

rusyadan kripto paralara sert tepki geldi

Coindesk, tarafından aktarıldığı üzere 8 Temmuz 2022’de Rusya Meclisi tarafından onay verilen bu yeni yasa, 2020’de kripto para birimlerinin Rus ödemelerini daha da kolay hale getirmek için kullanılmasını engelleyen bir önceki Rus yasasına ilave edilecek. Bunun yanı sıra kripto varlıklar ile ilgili yapılan ödemeleri yasa dışı olarak sayacak olan bu yeni yasa aynı zamanda, kripto borsalarının ve sağlayıcılarının bir ödeme seçeneği olarak yorumlanabilecek dijital transferleri de reddetmesini şartı sunuyor.

Bundan öncesinde de kripto paralara yasak getirmek için çalışmalar yapan Rusya, ülkedeki Maliye Bakanlığı’nın kripto dünyasının gelişimini savunması sebebiyle bu kararından vazgeçti. Bunun yanı sıra yeni yasanın 10 gün içerisinde yürürlüğe girmesi beklenir Decrypt, ülkede Bitcoin’e yatırım yapmak isteyenlerin yapabileceğini de bildirdi.

Netflix yeni ses teknolojisi üzerinde çalışıyor

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir