Netflix, son zamanlardaki olumsuz bir eğilimi tersine çevirmeye çalışıyor. Şirket, içeriğine surround ses teknolojisini getiriyor.

Netflix’in en çok izlenen dizileri açıklandı

Dünyanın en popüler dijital yayın platformu unvanını uzun süredir elinde tutan Netflix, son dönemde zor günler geçirdi. Abone kaybıyla karşı karşıya kalan platform, bir çıkış yolu arıyor. Bu anlamda platformun olanaklarını genişletmek isteyen bir şirket, yeni bir ses işlevi sunuyor.

Android için Netflix indir
iOS için Netflix indir

Netflix, Sennheiser’ın yeni Ambeo Surround ses teknolojisini kullanmaya başladı

Uzamsal ses artık film endüstrisinde vazgeçilmez hale geldi. İçeriği daha etkili hale getiren teknoloji artık Netflix’te de kendine yer buluyor. Netflix, surround ses karışımını stereo hoparlörler veya kulaklıklar aracılığıyla mekansal bir ses deneyimine dönüştürmek için Sennheiser ile ortaklık kurdu.

Sennheiser, Ambeo 2-Channel Spatial Audio adlı bir teknoloji ile Netflix platformunda yerini buluyor. Ek olarak şirket, teknolojinin standart stereo hoparlörlerde çalışacağını söylüyor. Öte yandan bu teknolojiyi kullanan ilk yapımlar da açıklandı. 4’te garip şeyler. 2. Sezon, Red Notice, The Witcher ve Resident Evil Ambeo serileri uzamsal ses teknolojisini kullanacak.

Şirket konuyla ilgili resmi açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Netflix uzamsal ses, sürükleyici sesin sinematik deneyimini herhangi bir stereoya çevirmeye yardımcı oluyor, bu nedenle iş yaratıcıları sizi hikayeye dahil etmek için yapıyor, Netflix’i izlemek için hangi cihazı kullanırsanız kullanın. İlk seçimler arasında Stranger Things 4, Red Notice, The Witcher ve Resident Evil serisi yer alıyor.

Netflix Ses Direktörü Scott Kramer, Ambeo’nun 2 Kanallı Mekansal Ses teknolojisinin “orijinal ses karışımını koruduğunu ve ultra net sesin yaratıcı amacını karşıladığını” belirterek performanstan memnun olduğunu söyledi.

Peki siz Netflix’in bu hamlesi hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıya yer alan yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir