Hatırlarsanız bir Rus hukuk firması geçtiğimiz haftalarda Apple’a tazminat davası açacağını duyurmuştu. O dava dün resmi olarak açıldı, işte detaylar!

Rusya merkezli bir hukuk firması, Apple Pay’in ülkede kapatılmasının “kasıtlı manevi zarara” yol açtığını iddia ederek Ruslar adına toplu dava açacağını söyledi. Bir süredir açılması beklenen dava dün resmi olarak başladı.

Apple Rusya App Store’undaki reklamlarını iptal etti

Rusya merkezli hukuk firması, Apple’a karşı açtığı davada 90 milyon ruble (1.28 milyon $) talep ediyor. Şirket, teknoloji devinin Apple Pay’i ülkeden çekerek tüketicileri olumsuz etkilediğini iddia ediyor.

Reuters davanın Moskova’daki bir mahkemede reddedildiğini bildirdi. 1,28 milyon dolarlık zarar, hizmet eksikliği nedeniyle Ruslara verilen “manevi zarar” için tazminat içeriyor. Dava, ülkedeki Apple Pay güncelleme taleplerini de kapsıyor. Şirket hala başkalarını davaya katılmaya davet ettiğinden, toplam zarar tutarının gelecekte artması muhtemeldir.

“Hukuk firması Chernyshov, Lukoyanov & Partners, Moskova’nın Ukrayna’ya asker göndermesine yanıt olarak şirketin 1 Mart’ta Apple Pay hizmetinin kullanımını kısıtlamasının ardından Apple’ın Rus tüketicilerin haklarını ihlal ettiğini söyledi.”

Rus hukuk firması Netflix’de dava açmak için hazırlanıyor

Apple geçtiğimiz ay savaş nedeniyle Rusya’daki çevrim içi mağazasındaki satışlarını da askıya almaya karar vermişti. Ancak bu karar şirkete hem hukuki hem de maddi zorluklar yaşatacak gibi. Chernyshov, Lukoyanov & Partners davayı sadece Apple ile sınırlamıyor. Ayrıca Netflix’i Rusya’daki hizmeti sonlandırdığı için dava ediyor. Rusya’da hizmetten kaldırılan sadece Apple Pay değil ve eğer bu davaların sürecinde başka şirketlerden de benzer bir hamle gelmesi durumunda hukuk bürosunun başka şirketlere de dava açmaya yönelebilir gibi görünüyor.

Bu konuyla ilgilenenler ve Rus vatandaşları bile hukuk firmasının bu davayı hiçbir şekilde kazanacağına inanmıyor. Apple Pay’in Rusya’da askıya alınması ABD hükümetinin yaptırımlarından kaynaklandığından, Apple hizmeti ülkede yeniden kullanıma sunması da mümkün gibi görünmüyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir