Moskova Tahkim Mahkemesi, Samsung tarafından üretilen 61 adet telefon modeline ithalat, satış ve depolama konusunda yasak getirdi. Galaxy Z Fold’un da içinde yer aldığı bu yasağın sebebi ise Samsung’un elektronik ödeme hizmeti olan Samsung Pay’dir. 

Rusya’da teknoloji alanında son derece dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Moskova Tahkim Mahkemesi, Güney Koreli teknoloji şirketi Samsung’un tam olarak 61 adet akıllı cep telefon modeline ithalat, satış ve depolama ile ilgili yasak getirildi. Bu kararın ardından, şirketin nispeten eski modellerine göre en yeni modellerine kadar daha pek çok cihaz vardır. Konuyla ilgili olarak elde edilen bilgilere göre Samsung Galaxy J5 gibi modeller ile Galaxy Z Fold gibi yeni üretilen cep telefonların da Rusya’da tamamen yasaklandı. Neden bu şekilde bir durum yaşandı? Rusya, neden Samsung’un akıllı cep telefonlarına ithalat, satış ve depolama konusunda yasak getirdi?

Cep telefonlara gelen yasağın nedeni, Samsung Pay

47 2

Samsung’un Rusya’dan yasak yemesinin sebebi, İsviçre merkezli Sqwin SA adlı bir şirkettir. Rusya’dan alınan bir patent ile beraber özel bir elektronik ödeme sisteminin sahibi olan şirket, Samsung hakkında şikayetçi olunmuştu. Şirket tarafından ortaya atılan iddialara göre Samsung, Sqwin SA’nın hakları ihlal ediliyordu. Moskova Tahkim Mahkemesi tarafından yapılan incelemelerde, Samsung’un hak ile ilgili ihlali doğrulanmış oldu. Samsung’un Rusya’dan gelen bu hamleye karşı nasıl bir yol izleyeceği şu an için bilinmiyor. 

Elektronik ödeme sistemlerinin Rusya’daki varlıklarına bakıldığında, pazar payının yüzde 32’sinin Google Pay’e ait olduğu biliniyor. Apple Pay sisteminin yüzde 30’luk kısma hakim olduğu Rusya’da Samsung Pay’in büyüklüğü ise yüzde 17. Rus uzmanlar, Moskova tarafından verilen kararın domino etkisi yaratabileceğini, Google ve Apple’ın ödeme sistemlerinin de davada konu olarak ele alınabilir. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir