Kripto para birimleri yakın zaman içerisinde Rusya’d da yasaklanacak. Rus haber ajansı TASS tarafından aktarıldığı üzere Rusya Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Vladimir Chistyukhin, kripto para birimlerinin yakın zaman içerisinde finans piyasalarından tamamen kaldırılabileceği izlenimini verdi. 

Devletlerin kripto para birimlerine karşı vermiş olduğu savaşa devam ederken, bu savaşta yer almanın sinyalleri şimdi de Rusya’dan geldi. TASS tarafından aktarılan bilgilere göre Chistyukhin, “Size bir ipucu vereceğim: Rus finans piyasasında kripto para birimine yer görmüyoruz” dedi. Rusya, kripto paraların ülke içerisinde kara para aklama ve terörizmi finanse etme durumu ile karşı karşıya geleceğine inanıyor.

44

Çin ve Hindistan’ın hamlelerini takip eden Rusya, son zamanlar içerisinde kripto paraların kullanımını engellemek adına kampanyasını hızlandırmaya başladı. Bu olaylar aynı zamanda Rus hükümetinin ekim ayı içerisinde kripto paralar için tam anlamıyla bir yasak getirilmeyeceğini söylemesiyle oldukça çelişkili bir durum yaşanıyor. TASS, Chistyukhin’in merkez bankasının Rusya’da bu tarz para birimlerini sınırlanması için teklifleri detaylandıracak bir rapor hazırlayacağını dile getirdi. Reuters’in geçtiğimiz haftalarda aktarmış olduğu raporlardan öğrenildiği üzere, Rusya Merkez Bankası artış gösteren kripto para işlemlerinden finansal istikrar için riskler olması adına bu tarz varlıkların “tamamen reddedilmesini” savundu.

Tarayıcı sektörüne yeni bir isim daha geliyor: DuckDuckGo

Kripto paraların en önemli özelliği kendine has bir merkezinin olmamasıdır. Bunun yanı sıra kripto paralar herhangi bir otorite tarafından denetlenemez ve erişim sağlanamaz. Bu özelliği ile hükümetler için adeta tehdit haline geldi. Rusya Merkez Bankası, küresel trende katılmak adına kendi dijital rublesini geliştirmek adına hedefler kuruyor. Kendi dijital para birimleri üzerinde düzenlemelerini daha da artırmayı planlarken, Çin ve Hindistan’ın kripto para düzenlemesi ile ilgili olan deneyimlerini gösteriyor gibi gözüküyor.  Konuyla ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bu kadar ile kısıtlıdır. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir