Masaüstü cihazların performans kralı olan Nvidia RTX 4090 modeli, endişe verici ‘yanma’ sorunu ile bir kez daha gündeme geldi. Ürünle ilgili tüm detaylarına burada yer verdiğimiz RTX 40 serisi ekran kartlarından en çok dikkat çeken Nvidia RTX 4090 cihazı, kaçıranlar için özetlemek adına direkt olarak ATX 3.0 güç kaynakları için tasarlanmış bir cihaz. Modelin ekran kartı bir ATX 3.0 güç kaynağı kullanıldığı zaman gücünü tek bir kablodan alabilir şekilde.

Rtx 4090 modele mevcut ATX güç kaynakları ile güç verilmek istendiği zaman ise kutulara konulmuş olan 16-Pin güç adaptörlerinin (12VHPWR) kullanılması gerekmekte. Geçtiğimiz sene içinde bu adaptörlerden iki tanesi yanarak ve eriyerek kullanılmaz haldeydi. Bu soruna  Asus ve Gigabyte imzalı kartlarda görülen durumun arkasında direkt olarak adaptör sorunu bulunmaktaydı.

Yüzlerce Nvidia RTX 4090 Güç Konnektörü Değiştiriliyor

Kullanılmış adaptörün gereğinden fazla bükülürse ya da tam olarak yerine oturtulmazsa (Bu sorun için kablonun gerçekten çok zorlanması gerekiyor ve çoğu kişi zarar vermekten korktuğu için tam oturtma sağlayamıyor.) problem oluşabiliyor ve bu da yük altında yüksek ısıdan erimeye sebep olabiliyor. Tam da bu durum ortaya çıktığı kadarıyla halen devam etmekte, ABD merkezli bir tamir atölyesi olan NorthridgeFix, halen ayda yüzlerce Nvidia RTX 4090 güç konnektörünü değiştirdiğini aktarıyor.

Bunun için video paylaşan atölye, sadece bir ay içinde yaklaşık 200 üniteyi tamir ettiklerini söylüyor. Gamer Nexus adlı YouTube kanalı tarafından gerçekleştirilen test, korkutucu sorunun kameraların önünde tekrardan oluşturulmasını gösteriyor. Defalarca 12VHPWR kullanılarak yapılan teste göre de problem büyük oranda kablonun yerine tam olarak oturtulmadan çalıştırılması sonrasında ortaya çıkmakta. Söylendiği kadarıyla kablonun takılma sürecinde, bağlantının net olarak gerçekleştirildiği belirten bir ‘klik’ sesi çıkarmıyor. Bu sebepten kullanıcılar kabloyu tam olarak yerine oturtamama sorunu yaşıyor. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir