Programlama ayrıca belirli görevleri gerçekleştirmek için programlama robotlarını da içerir. Bu alanda robot bağımsız karar verme gibi beceriler kazanır. Artık robotları programlamak için kullanılabilecek birkaç dil var. Robotların nasıl çalışacağı bu programlama dilleri kullanılarak belirlenir. Peki robotik kodlama nasıl yapılır?

Lise Öğrencileri İnsansı Robot Yaptı

Robobik kodlama yapmanın iki farklı türü vardır.

  • Metin tabanlı programlama dili ile kodlama
  • Blok tabanlı programlama dili ile kodlama

Robotik programlama, blok ve komut dosyası tabanlı programlama dilleri kullanılarak yapılır. Python, C, C#, C ve Java gibi kullanılabilecek birçok programlama dili var ancak tek seçenek bunlar değil.

Java, Python, C gibi diller metin tabanlı programlama dillerinden biridir. Bu dilleri kullanırken kurallar koduyla uğraşıyorsunuz. Bu nedenle hata yapma olasılığı yüksektir. Bu gruptaki diller, kodlama konusunda pek iyi olmayan çocuklar ve yetişkinler arasında pek popüler değildir.

Blok programlama dilleri, insanların oyunlaştırma yoluyla bir şeyler öğrenmek istediği programlama dillerini de içerir. Bunlara örnek olarak Scratch, Makecode ve Vexcode VR verilebilir.

Robotik kodlama ne işe yarar?

Robot programlama, makinenin çevreye nasıl davranacağını ve belirli hedeflere nasıl ulaşacağını belirler. Cerrahi ürünlerin ve endüstriyel ürünlerin imalatında, ambalajlanmasında, madencilikte, nakliyesinde, uzay araştırmalarında, laboratuvar araştırmalarında ve seri üretiminde büyük kolaylıklar sunmaktadır.

Peki siz robotik kodlama teknolojisi ve bu teknolojinin geleceği hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir