İnternet, akıllı telefon kullanan her kullanıcı için olmazsa olmaz özelliklerden biridir. Her gün saatlerce baktığımız telefonlarda internetin hızlı olması önemlidir. Akıllı telefonların hayatımıza girmesiyle beraber ise internet hızının testi büyük önem kazanmıştır. Günümüzde 4.5G ve 5G geçilmesi ile de internette hız oranları arttı. Operatörler ise hız konusunda iyi olduklarını iddaa etseler bile bu hızın gerçekliğini ölçmeden bilemeyiz.

roblox benzeri oyunlar 1

Hız Testi Hangi Verileri Söyler?

İnternet hızı testleri mevcut bağlantının maksimum hızını ölçer. Aynı zamanda ISP’nin (Internet Service Provider) performansını anlamanın bir yoludur. Bu testler size mutlak internet hızını söylemez, yakın bir tahmin verir. Bu yüzden birden fazla test denenmelidir. Hız testinin sonuçları ISP planındaki belirtilenler ile eşleşmelidir.

Hız testi yapmak öncelikle aşağıdaki üç şeyi bize söyler:

İndirme Hızı: Verilerin ve içeriğin ağ üzerinden cihaza ne kadar süre içinde aktarılabileceğinin bir ölçüsüdür. Mbps cinsinde ölçüm yapar.

Yükleme Hızı: Cihazın ağ üzerinden ne kadar hızda ve sürede içerik veya veri yükleyebileceğinin ölçüsüdür. Mbps cinsinden ölçüm yapar.

Ping: Gecikmeyi ölçmek için gönderilen bir verinin ağdaki bir cihazdan başka bir ağdaki cihaza geçmesi için geçen süredir. Milisaniye cinsinden ölçüm yapar.

roblox benzeri oyunlar 3

 Akıllı Telefonda İnternet Hız Testi Yapma Uygulamaları

Okkla Speed Test: İnternet hız testi konusunda tutarlı sonuçlar veren hız testlerinden biridir. Ara yüzü oldukça sade, kullanımı kolaydır. Dünyada en çok kullanılan internet hız testi uygulamalarından biridir. İOS, Android,Mac ve Windows platformları üzerinden indirilebilir. Ayrıca mobil uygulama ile de test işlemi gerçekleştirilebilir. 

FAST Speed Test: Oldukça kolay bir kullanıma sahip olan bu uygulama ile hiçbir butona basmadan internet hız testini gerçekleştirebilirsiniz. Web sürümünün yanı sıra Android ve İOS uygulamalarına da sahip.

Speed Test Master: Android ve İOS cihazları ile internet hız testini ölçmek mümkündür. İndirme hızı, yükleme hızı ve ping süresini öğrenebileceğimiz bu uygulamada ayrıca sinyal gücü testi de bulunmaktadır. 

Meteor Speed Test: Çok kolay bir arayüze sahip olan bu uygulama ile birlikte internet hızı, indirme hızı, yükleme hızı ve ping süresine erişilebilir. 5 milyonu aşkın indirme sayısına sahip olan bu uygulama ile hız sonuçlarını paylaşabilmemiz mümkün. Internet Speed Test(V-Speed): 10 milyondan fazla indirme sayısına sahip olan bu uygulama modern bir arayüze sahip. Çok sayıda yapılandırma seçeneği bulunan bu uygulamada indirme hızı ve yükleme hızı gibi bilgilere kolayca ulaşılabilir. Ayrıca test sonuçlarını sosyal medya üzerinden paylaşabilmek mümkün.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir