Riot Games VALORANT Champions Tour için resmi duyurusunu gerçekleştirdi. Açıklamalara göre sezon başlangıç turnuvası Brezilya’nın Sao Paulo şehrinde gerçekleştirecek.

2023 VALORANT Champions Tour ile ilgili Riot Games yeni bir açıklama yaptı. Yeni sezonun başlangıcı için özel bir kutlama düzenleyen şirket, bunun için Brezilya’nın Sao Paulo şehrini tercih etti. VCT tarihinin en büyük uluslar arası turnuvası olarak tanımlanan etkinlik, açıklamalara göre 3 hafta sürecek. Dünyanın dört bir yanından Valorant oyuncusunun ve fanlarının katılacağı turnuva, 2023 Şubat ayında başlayacak ve Mart ayında sona erecek.

Valorant oyuncularının konuşmaları dinlenecek

Valorant heyecanı 2023 VCT ile başlayacak

riot games 2023 vct turnuvasini duyurdu

2023 VCT sonrasında ise EMEA, Pasifik ve Amerika gibi farklı bölgelerde karşılaşmalar oynanacak. Uluslar arası lig için de detaylar belirlenmiş durumda. Lig maçları Berlin, Seul ve Los Angeles gibi bölgelerde oynanacak. Bu etap ise 2023 VCT’nin Mart ayında bitmesinin ardından başlayacak ve 8 hafta boyunca devam edecek. Mayıs ayında liglerdeki şampiyonlar belirlenecek ve 3 şampiyon takım açıklanacak.  2023 VCT ve yıl genelindeki turnuvalarla ilgili açıklamalarda bulunan Riot Games Espor Baş Operasyon Sorumlusu Whalen Rozelle, “VALORANT topluluğunun oyuna dair tutkusu büyük hayaller kurmamızı ve dünyanın her köşesinde görebildiğimiz devasa talebi karşılayabilmek için VALORANT Champions Tour’u ileri seviyeye taşımamızı sağladı. 2023 yılında öğrendiğimiz her şeyi yeni fikirlerle harmanlayıp VCT’nin bir sonraki versiyonunda hayallerimizi gerçekleştirmemizi sağlayacak partnerlikler kuruyoruz,” dedi.

2023 VCT sonrasındaki bir diğer büyük turnuva ise Masters adıyla düzenlenecek. Liglerin en iyi takımları Haziran ayında karşı karşıya gelecek ve VALORANT dünya finali Champions için mücadele verecek. Sezon ise Ağustos ayında yapılacak Champions ile sona erecek.

Takvimler ve turnuvalarla ilgili detaylar önümüzdeki dönemlerde açıklanacak.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir