Popüler oyun şirketi Riot Games, 13 Temmuz tarihi itibariyle Valorant oyunu için almış olduğu önemli bir kararın aktif olacağını açıkladı. Şirketin FPS türündeki Valorant oyununda artık oyuncuların sesleri kayıt edilecek. Şirketin yaptığı açıklama ile geliştirilen bir yeni özellik için kayıtlara ihtiyaç duyuluyor. Video oyun pazarının en büyük ve önemli isimlerinden olan Riot Games’in tamamen ücretsiz olan FPS türündeki nişancı oyunu Valorant yeni özellikler ile deneyimi üst seviyelere çıkartılmaya devam ediliyor. Oyuna dair yapılan yeni açıklamalarda, kullanıcıların seslerinin artık kayıt edileceği ve gerekli durumlarda ise bu ses kayıtlarının dinlenebileceği ifade edildi.

Valorant oyuncuların seslerini kaydedecek

valorant oyuncularinin konusmalari dinlenecek

Riot Games, Nisan 2021 ile beraber gizlilik politikalarını güncellemiş ve kullanıcıların seslerini kaydedebileceğini ifade etmişti. Bu politika yeniliği henüz devreye sokulmamıştı. Ancak 13 Temmuz ile beraber bu durum değişecek ve sadece Kuzey Amerika’daki İngilizce konuşan oyuncuların sesleri kayıt altına alınacak. Yeni bir özellik için bu seslere ihtiyaç duyulduğunu ifade ediyor. Her rekabetçi oyunda olduğu gibi Valorant içerisinde de nefret söylemi üzerinde bir mücadele bulunuyor. Riot Games oyuncuların seslerini kaydederek, nefret söylemi ve taciz ile mücadelede kullanacak. Bazı algoritmalar geliştirildiği ve bu algoritmaların makine öğreniminin gelişmesi için oyuncu sesine ihtiyaç duyduğu ifade ediliyor.

Henüz beta aşamasında olan bu özellik, küresel olarak yayınlandığı zaman nefret söylemi, küfür ve taciz şikayetlerinin azalması hedefleniyor. Oyuncuların şikayetleri durumunda ses analizi yapılarak ona göre cezalandırma uygulanacak. Oyun içinde sesli iletişim önemli olduğu için kullanıcıların bu cezalardan kaçması için sesli iletişimi kapatması gerekiyor. Diğer bir çözüm olarak ise Discord gibi ek parti uygulamalar ile bu engele takılmamak mümkün olacaktır. Bakalım Riot Games’in bu yeni sistemi ne derece etkili çalışacak göreceğiz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir