Capcom’un popüler hayatta kalma-korku oyunu Resident Evil 4’ün yeniden yapımı olan Resident Evil 4 Remake, çıkışının ilk gününde büyük bir başarı elde etti. Yeniden yapımın piyasaya sürülmesinin ardından sadece birkaç gün içinde, milyonlarca kopya satıldı.

Resident Evil 4, ilk olarak 2005 yılında piyasaya sürüldü ve o zamandan beri birçok platformda yeniden yayınlandı. Ancak, Capcom’un en son yeniden yapımı, oyunun grafiklerini, mekaniklerini ve hikayesini modernleştirerek oyunculara tamamen yeni bir deneyim sunuyor.

Yapımcı şirket Capcom, Resident Evil 4 Remake’in çıkışıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, yeniden yapımın büyük bir talep gördüğünü belirterek kaç adet satıldığını açıkladı. Capcom, Resident Evil 4 Remake’in başarısının, hayranların oyunun klasik öğelerine olan sevgisi dışında ayrıca yenilenmiş grafiklerin ve mekaniklerin sağladığı modernleştirilmiş deneyim ile ilgili olduğunu söyledi.

resident evil 4 remake achieveme

Resident Evil 4 Remake, 48 saatte 3 milyon adet sattı

Resident Evil 4 Remake, Ajan Leon S. Kennedy karakterini canlandırdığımız bir oyun ve Raccoon City adındaki şehirde gerçekleşen biyolojik felaketten 6 yıl sonrasında geçmektedir. Oyundaki amacımız ise başkanın örgüt tarafından kaçırılan kızını kurtarmak.

Bugün Capcom Studio, resmi internet sitesi üzerinden yayınladıkları blog gönderisinde, Resident Evil 4 Remake’in dünya genelinde PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S ve PC platformlarında toplamda 3 milyondan fazla kopya sattığını açıkladı.

Resident Evil 4 Remake’in başarısı, Capcom’un bu franchise’a olan güçlü bağlılığını ve hayatta kalma-korku türünün hala popüler olduğunu gösteriyor. Oyunun satışlarındaki başarı, Capcom’un gelecekteki Resident Evil yeniden yapımı projeleri hakkında daha fazla yenilik yapabileceği anlamına geliyor.

Resident Evil 4 Remake sistem gereksinimleri nedir?

Resident Evil 4 Remake oynamak için en az Windows 10 (64 bit) işletim sistemi önerilmekte. Minimum sistem gereksinimleri arasında AMD Ryzen 3 1200 veya Intel Core i5-7500 işlemci, 8 GB RAM, 4GB VRAM’li AMD Radeon RX 560 veya 4GB VRAM’li NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti ekran kartı ve DirectX 12 yer alması öneriliyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir