Dünyanın en çok kullanıcıya sahip çevrim içi dijital servislerinden birisi olan Netflix için önemli detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. Şirketin yakın zamanda sunması beklenilen reklam destekli aboneliği hakkında yeni detaylar belli oldu.

Geçtiğimiz aylarda ilk defa ortaya çıkan ve ikinci çeyrek sonuçlarını da açıklayan şirketin abone kaybı devam ediyor. Netflix ise yaşamış olduğu bu düşüşü daha ucuz fiyatlı ancak reklam içeriğine sahip abonelik paketi ile önüne geçmeyi hedefliyor. Hala tam olarak çıkışı belli olmayan ancak kesin olarak gelmesi beklenilen bu abonelik paketinden bilgiler belli oluyor. Bilgilere göre çocuklara yönelik ana içeriklerde reklamlar yer almayacak. Netflix bu noktada Disney benzeri bir hamle yapılmış oluyor.

RTÜK Spotify ve Netflix’e cezayı kesti!

Netflix reklamlı abonelik paketinden yeni detaylar

19

Reklamlar hemen her içerikte yer almayacak. Şirketin bazı içeriklerinde reklamlı paket içinde olsa bile reklam gözükmeyecek. Netflix CEO’larından olan Ted Sarandos tarafından yapılan açıklamaya göre yolda olan bu paketin çıktığı zaman normal paketlerde olan her içeriğe sahip olmayacağı da ifade ediliyor. İlk etapta birçok içeriğinde standart pakete özel olması ve reklam destekli abonelik alan kullanıcıların ise film veya dizileri izlemek için daha sonra indirme özelliklerine erişemeyeceklerini de belirtiyor. Bu noktada ucuz paketi tercih edenler uygulamayı çevrimdışı olarak kullanamayacaklar.

Reklam destekli bu abonelik paketi için Netflix’in Microsoft ile bir işbirliğine gideceği ve bu noktada ise çalışmalar yapılacağı ifade ediliyor. Konu hakkında: “Nisan’da tüketiciler için mevcut reklamsız temel, standart ve özel planlarımıza ek olarak yeni, daha düşük ücretli ve reklam destekli bir abonelik planı sunacağımızı duyurmuştuk. Bugün küresel reklam teknolojisi ve satış ortağımız olarak Microsoft’u seçtiğimizi duyurmanın memnuniyetini yaşıyoruz.” açıklamaları dile getirildi. Bakalım Netflix’in bu reklamlı paketi ne seviyede tercih edilecek göreceğiz.

iOS için Netflix indir

Android için Netflix indir

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir