RTÜK yaptığı son dakika açıklamasında pek çok kanalın yanı sıra Spotify ve Netflix’e ceza verdiğini duyurdu.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK)  tarafından bugün yapılan son dakika açıklamasında ceza kararları arka arkaya duyuruldu. Televizyon ve radyoların yanı sıra son dönemlerde dijital platformlara verdiği cezalarla da gündeme gelen RTÜK, Spotify ve Netflix’e yaptırım uygulandığını açıkladı.

Rusya Google’a 373 milyon dolarlık para cezası kesti

RTÜK’ten Netflix’e eşcinsel sahne cezası

Yapılan açıklamada Netflix’in ceza almasına neden olan yapımın Jurassic World Kretase Kampı olduğu belirtildi. Animasyon dizisinin 5. sezon 9. Bölümündeki eşcinsel sahneler, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın şikayetiyle birlikte yaptırımın gelmesine neden oldu. Açıklamada dizi için “Ailece izlenebilecek diziler” etiketinin kullanılmasının hatalı olduğu ve bu nedenle de ceza verilmesine karar verildiği ifade edildi. RTÜK konuyla ilgili olarak ayrıca “Yayın hizmetleri toplumun milli ve manevi değerlerine, genel ahlaka ve ailenin korunması ilkesine aykırı olamaz.” açıklamasında bulundu.

iOS için Netflix indir

Android için Netflix indir

Spotify’a podcast cezası

Netflix’in yanı sıra ceza alan diğer uygulama Spotify ise podcast içerikleri ve çalma listelerinin isimleri nedeniyle radara takıldı. Cumhurbaşkanına, milli manevi değerlere hakaret içeren bu içerikler için ceza alan Spotify, üstelik bu içeriklerin uygulamadan kaldırılması yaptırımıyla da karşı karşıya kaldı.

Android için Spotify indir

iOS için Spotify indir

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir