Çatı şirketi Meta olan Instagram, kullanıcı sayısını artırmaya devam ederken, yeni özellikler kazanmaya devam ediyor. Şimdi ise Reels içinhem Instagram hem de Facebook üzerinden yeni özellikler görmeye devam edeceğiz.

Meta’nın çatısı altında geliştirilmeye devam eden sosyal medya devleri Instagram ve Facebook, yeni özellikler ile kullanıcı deneyimini sürekli artırmaya devam ediyor. Kısa videolar paylaşmaya olanak tanıyan Reels de yeni özellikler kazanan yapılardan bir tanesi oluyor. Bir süre önce Instagram’a gelen Reels, büyük bir popülerlik yakalamış ve şimdi ise yeni özellikler kazanıyor.

iOS için Instagram indir

Android için Instagram indir

Instagram ve Facebook Reels’e yeni özellikler

21

Reels tarafına gelen yeni özellikler tanıtıldı. Gelen bu yenilikler arasında en dikkat çekeni ise “Add Yours” çıkartmaları oldu. Bu sayede bu çıkartma ile bir Reels paylaşıldığı zaman diğer kişilerde aynı konu altında kendi paylaşımlarını gerçekleştirebilecekler. Bu çıkartma ile başkalarının eklediği Reels’ler ise ayrılmış bir sayfada gözükecek. Bu yeni özellik, kullanıcıların daha fazla etkileşime girmesini hedeflerken, daha fazla insanın ise keşfet bölümünde çıkma olanağı sağlamış olacak. Bu yenilik ilk etapta sonbahar döneminde Instagram Stories için tanıtılmıştı. Sevilen bu uygulama Hikayeler bölümünde oldukça popüler olmuşken, Add Yours seçeneği de Meta tarafından Reels’e getirildi. Bu yenilik ile ise Reels kullanımlarının da artması bekleniyor.

iOS için Facebook indir

Android için Facebook indir

Ek olarak ayrıca Meta kullanıcılarının Instagram’dan Facebook platformuna kolay bir şekilde Reels gönderme olanağı bulunuyor. Şirket bu sayede ise içerik oluşturucularının her iki sosyal medya platformunda topluluklar oluşturabileceği ve iki ağ üzerinden de gelir elde etmesi anlamına geliyor. Meta şirketi için Reels önemli bir özellik haline gelmeye devam ederken, gelişmeler ile her iki sosyal medya platformunun da popülerliğini sürdürmesi hedefleniyor. Bakalım Instagram’a Reels ve Story bazlı daha ne gibi yenilikler sunulacak göreceğiz.

Instagram artık Reels beğeni ve izlenme sayısını göstermeyecek

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir