Xiaomi’nin resmi Weibo hesabına göre, RedmiBook Pro’nun yeni modeli Redmi K50 serisiyle birlikte 17 Mart 2022’de piyasaya sürülecek.

Bilgisayar sektöründe her geçen gün gücünü arttıran Xiaomi yeni Redmibook Pro versiyonları için önemli bir açıklama yaptı. Weibo hesabı üzerinden duyurulan yeni gelişmelerde şirketin 17 Mart 2022 tarihinde yeni bir tanıtım gerçekleştireceği ve bu tanıtımda RedmiBook Pro modelinin 2022 versiyonunu tanıtacağı belirtildi. Tanıtımda Redmi K50 serisi de tanıtılacak.

Lansman için paylaşılan özel poster, bilgisayarın ince ve hafif olacağına vurgu yaparken performansıyla da sektördeki rakiplerine meydan okuyacağını gösterdi. Bu bakımdan şimdiden yeni modelin performans odaklı bir şekilde geliştirildiğini söylemek mümkün. 

redmibook pro 2022

Paylaşımda 17 Mart 2022 yerel saat ile 19.00’da tanıtımının yapılacağı belirtilmiş olsa da bu bilgilerin dışında herhangi bir teknik detaya yer verilmedi. Bu nedenle RedmiBook Pro 2022 için sadece önceki dönemlerde yapılan sızıntılardan öğrenebileceğimiz bazı bilgiler mevcut. 

RedmiBook Pro 2022 özellikleri neler?

Redmibook Pro 2022 modellerinde Intel’in 12. nesil işlemcilerine yer verilecek. Bu doğrultuda en güçlü versiyonda yer alacak işlemci 12. Nesil Core i7-12650H olacak. Bir önceki nesle göre çok daha yüksek bir performans sunabilecek olan işlemciler, böylece cihazın daha yüksek puanlar almasını sağlayacak.

2021 yılında piyasaya sunulan versiyon, tek çekirdekli ve çok çekirdekli testlerde sırasıyla 1.800 ve 11.872 puan almayı başarmıştı. Bu kapsamda 2022 versiyonunun bu puanların üzerine kolay bir şekilde çıkması bekleniyor. Zira i7-12650H, 45W temel güç tüketimi, 6 büyük çekirdek, 4.7GHz saat hızına sahip 4 küçük çekirdek, 16 iş parçacığı ve 24MB L3 önbellek ile dikkat çeken bir performans sunuyor. 

Redmi GM Lu Weibing’in aynı gönderi altındaki yorumlarında bilgisayarlarda kullanılacak bazı donanımlara yönelik bilgiler verildi. Bu bilgiler özellikle soğutma sistemlerinde yeni ve güncellenen bir teknolojinin kullanılacağını ortaya çıkardı. Bu bakımdan ısınma ve buna bağlı olarak kullanılan soğutma sistemlerinde, çok daha iyi bir performansın 2022 versiyonunda yer alması bekleniyor. 17 Mart tarihinde yapılacak lansman, şirketin bilgisayar sektöründe ne kadar iddialı olabileceğinin bir kez daha görünmesini sağlayacak.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir