Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Redmi’nin geçtiğimiz yıl içerisinde tanıtımını gerçekleştirdiği Redmi Note 11 modelinin dünya çapında sunulacak olan versiyonunu sunuyor. Cihazın global versiyonu hakkında elde edilen bilgiler aşağıdaki şekildedir. 

2021 yılının son aylarına doğru Çin’de gerçekleşen bir etkinlik ile beraber tanıtımı yapılan Redmi Note 11, global bir lansman gerçekleştirmek üzere hazırlıklara başladı. Çin’de gerçekleşen tanıtım ile beraber global versiyonun daha sonra geleceğini dile getiren yetkililer, artık global anlamda gözler önüne sürmek adına hazırlıklar başladı. Kısa bir süre sonra ise kullanıcıların kullanıcıların beğenisine çıkması beklenen Redmi Note 11, ne gibi özelliklerle geliyor?

2 12

Redmi Note 11 özellikleri

Çin’in ardından tüm dünyada sunulması beklenen Redmi Note 11 ön kısmında yer alacak olan 6,6 inç büyüklüğünde LCD bir ekran yer alıyor. 90Hz yenileme hızına sahip olan bu ekran aynı zamanda 1080 x 2400 piksel çözünürlük özelliğiyle de dikkat çekiyor. Cihazın arka kısmında 50 MP’lik bir ana kamera ve 8MP’lik ultra geniş açılı bir kamera özelliğine sahip olan Note 11, bu iki kameranın yanı sıra 2 MP’lik bir makro kamera özelliğine de sahiptir. Ön kısmında ise muhtemel olarak 16 MP’lik bir adet selfie kamera bulunuyor. 

Meta’ya 3.1 milyar dolarlık dava açıldı

Çin’de satışa çıkan Redmi Note 11 sürümünde, cihazın performansını MediaTek Dimensity 810’den alan Redmi Note 11, global sürümde de bu işlemciden faydalanabilir. Fakat bazı söylentiler cihazın Qualcomm tarafından geliştirilen Snapdragon 680 ile geleceği de aktarılıyor. Bu konu ile ilgili net bilgiler ise global versiyonun lansman gününde ortaya çıkacak. Faakt bu işlemcisi sistemi 4 GB ve 8 GB olmak üzere iki farklı RAM bellek seçeneği ile destekleneceği de aktarılıyor. 

128 GB depolama alanına sahip olacak olan Redmi Note 11, elektriksel anlamda gücünü 5000 mAh’lik bataryadan alacak. Bu bataryanın yanı sıra 33W hızlı şarj desteğine sahip olan Redmi Note 11, tüm bu sistemi Android 11 işletim sistemi ile çalışma özelliğine sahip olacak. IP53 ile toz ve neme karşı dayanıklı olma özelliğine sahip olan cihaz, siyah, mavi ve yeşil renk seçenekleri ile kullanıcıların beğenisine sunulacak. Fiyatın başlangıç olarak fiyatı ise 299 Dolar civarında olacağı aktarılan bilgiler arasındadır. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir