Xiaomi Redmi Note 10’unuzdaki Bootloader kilidini nasıl açacağınızı öğrenmek için bu kılavuzu izleyin. Çoğu modern Android telefon, özel ROM’ları, modları, çekirdekleri yüklemeyi  zorlaştıran kilitli önyükleyicilerle birlikte gelir. Neyse ki, Xiaomi Redmi Note10 Bootloader birkaç basit adımda açılabilir.

Xiaomi Redmi Note 10, şirketin şimdiye kadar ürettiği en iyi telefonlardan biri. İyi özelliklere ve makul bir fiyata sahiptir. Xiaomi Redmi Note 10’un en büyük başarısı cihazların geliştirilmeye açık olması ve sık güncelleme almalarıdır.

Kilitli bir Bootloader, kullanıcıların cihazlarının yazılımını değiştirmesini engelleyen bir engeldir. Neyse ki, Xiaomi Redmi Note 10‘daki önyükleyicinin kilidi kolayca açılabilir. Bu yapıldıktan sonra, kullanıcılar devam edip telefonu rootlayabilir, Magisk’i kurabilir ve özel ROM’ları kurabilirsiniz.

Xiaomi Redmi Note 10 Bootloader’ın kilidini nasıl açılır?

Bootloader, işletim sisteminden önce çalışan önemli bir kod parçasıdır. Telefona nasıl başlatılacağı ve sistem çekirdeğinin nasıl bulunacağı konusunda talimatlar verir. Başka bir deyişle, telefonunuz ve bu durumda Xiaomi Redmi Note 10, bir Bootloader olmadan açılamaz.

Güvenlik amacıyla, OEM’ler Bootloader önceden kilitler. Bu, cihazı daha güvenli ve manipülasyona karşı daha az duyarlı hale getirir. Ancak bu, tüketicilerin ROM’ları ve özel modları flash etmelerini de imkansız hale getirir. Sonuç olarak, bellenimde herhangi bir değişiklik yapmak için Bootloader’ın kilidinin açılması gerekir.

Ön koşullar

  1. Xiaomi Redmi Note10 için USB ve ADB sürücülerini indirin ve yükleyin .
  2. Geliştirici Seçeneklerini ve USB Hata Ayıklamayı etkinleştirin . Bu, bilgisayarın telefonunuzla iletişim kurmasını sağlar.
  3. Verilerinizi kaybetmek istemiyorsanız telefonunuzdaki her şeyi yedekleyin.

Uyarı: Bootloader kilidini açarak telefonunuzdaki tüm veriler silinir. Buna uygulamalar, fotoğraflar, videolar, mesajlar ve telefonunuzda depolanan her şey dahildir. Aşağıda devam etmeden önce önemli verilerinizin tam bir yedeğini alın.

Xiaomi Redmi Note 10’da önyükleyicinin kilidini açma adımları

  1. Telefonunuzun kilidini açın ve Ayarlar menüsünü açın .
  2. Git > Geliştirici Seçenekleri – Sistem . Özel seçeneklerin bir listesini göreceksiniz.
  3. Aşağıdaki seçeneği bulun: “ OEM kilit açma . Önyükleyicinin kilidinin açılmasına izin ver ”.
  4. OEM kilit açmayı etkinleştirmek için geçiş düğmesine dokunun .
  5. Güç düğmesini basılı tutun. Dokunun kapatıp telefonu kapatmak için.
  6. Telefonunuzu bir USB kablosu kullanarak bilgisayarınıza bağlayın.
  7. Bilgisayarınızda CMD/Powershell’i açın ve aşağıdaki komutu girin:
hızlı önyükleme cihazları
  1. Terminal herhangi bir şey döndürürse, bilgisayarın telefonla başarılı bir şekilde iletişim kurduğu anlamına gelir. Artık kilit açma komutunu çalıştırabilirsiniz:
fastboot yanıp sönen kilit açma
  1. Kilit açma komutunu çalıştırdığınızda telefonun ekranı size iki seçenek sunacaktır. Önyükleyicinin kilidini aç’ı seçin.
  2. Seçiminizi onaylamak için Güç düğmesine basın .

Bu kadar. Xiaomi Redmi Note 10’unuzdaki Bootloader kilidini açtınız. Tele

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir