Çin’den gelen yeni haberlere göre Redmi, Xiaomi tarafından geliştirilen MIUI arayüzünü kullanmayı bırakacak. Markanın kendine özgü bazı detaylar içeren farklı bir arayüz ile kullanıcıların karşısına çıkacağı bildirildi. Bundan tam olarak 11 yıl önce yani 2010 yılında çıkış yapan MIUI arayüzü o günden bun yana Xiaomi ve Redmi akıllı cp telefonlarda yer alıyordu. Fakat görüldüğü üzere MIUI ilerleyen dönemlerde yalnızca Xiaomi markalı akıllı cep telefonlara özel olacak. 

Redmi’nin yeni cep telefonlarında MIUI arayüzü kullanmayı bırakacağı aktarıldı. Elde edilen bu bilgi teknoloji dünyasının güvenilir bilgi kaynakları arasında yer alan Digital Chat Station tarafından aktarıldı. Çinden gelen bilgilere göre Redmi kendi arayüzünü tasarlayarak bunu kullanmaya başlayacak. Söz konusu arayüz markaya özgü olan bazı detaylar içerecek ve Android tabanlı olan normal MIUI arayüzünden biraz daha farklı bir sisteme sahip olacak. Şirketin markayı daha da ön plana çıkarmak ve Xiaomi’den daha bağımsız bir şekilde kullanmak için bu şekilde bir adım atacak. 

3 5

Redmi telefonlar MIUI 13’e sahip olmayabilir

Yeni arayüz ile ilgili olarak şu an için daha fazla detay yoktur. Fakat gelecek yıl içerisinde yayınlanması beklenen MIUI 13 arayüzünü Redmi akıllı cep telefonlarda görme ihtimali son derece düşüktür. Belki de şirket yalnızca isim değişikliğine gidecek ve bu konu hakkında henüz bir bilgi yoktur. Oppo, Vivo, OnePlus ve Realme gibi pek çok popüler markaya sahip olan BBK Electronics de arayüzlerini ayırmıştı. Şirket ColorOS’u, sahip olduğu markaların akıllı cep telefonlarında farklı isimler kullanmayı tercih ediyor. Realme markalı cihazlarda arayüzün Realme UI şeklinde adlandırılması gibi. Konuyla ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bu kadar olup gelecek günler içerisinde konuya dair daha detaylı bilgiler elde edilebilir. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir