Xiaomi’nin bağımsız markası olan Redmi, yeni amiral gemileri için tanıtım yaptı. Redmi K50 ve K50 Pro için tanıtım gerçekleştiren şirket, iki modeli ile yeniden akıllı telefon pazarına dönüş yaptı.

Son dönemlerde akıllı telefon dünyasının en popüler markalarından bir tanesi haline gelen Redmi, yeni akıllı telefonları için tanıtım gerçekleştirdi. Redmi K50 ve Redmi K50 Pro olarak adlandırılan yeni modeller MediaTek tarafından üretilen Dimensity 8100 işlemcileri kullanıyor. TSMC’nin 5 nm üretim süreci ile üretilen işlemciler telefonlara güç verirken şirketin özellikle kamera performansıyla kullanıcıları etkilemek istediği net bir şekilde görülüyor.

redmi k50

Redmi K50 ve Redmi K50 Pro özellikleri neler?

Her iki model de 3200 x 1440 piksel 2K çözünürlüğe sahip 6.67 inç Samsung esnek AMOLED ekrana sahip. Redmi K50 serisi ile ekranda yeni bir standardı takip etmeye başlayan Redmi, yeni modellerinde de bu çizgisini sürdürüyor. 120Hz yenileme hızı, 526 PPI ve 1200nits ekran parlaklığı yeni telefonlarda mevcut.  Sıcaklık algılama gibi yeni ekran teknolojilerinin kullanıldığı cihazlarda üstelik Corning Gorilla Glass 5 koruma teknolojisi kullanılıyor. Çizilmeye karşı dayanıklılığı 2 kat arttırıldığı 5. versiyon sayesinde kullanıcılar telefonun kullanımı sırasında çok daha iyi bir verimlilik elde edebiliyor. K50 serisinde ekran altı parmak izi sensörünün yer alması beklense de şirket ekran altı yerine yana monte edilmiş bir parmak izi sensörü sunuyor.

Kamera bölümünde ise K50 Pro modeli çok daha üstün özelliklere sahip. 100 megapiksel Samsung S5KHM2 ultra net üçlü kamera kurulumu ile kutudan çıkacak olan telefon, optik görüntü sabitleme ile etkileyici kareler çekilmesine imkan tanıyor. Titreşim azaltılması için video çekimi sırasında da elektronik görüntü sabitleme desteği kullanılıyor. Ana kameranın yanı sıra 2 megapiksel Makro lens ve 8 megapiksel 119 derece Ultra geniş lens cihazda yer almış durumda. K50 temel versiyonunda ise 100 megapiksel ana sensör yerine 48 megapiksellik sensör kullanılmış. Selfie’ler için hem K50 hem de K50 Pro’da 20 megapiksel Sony IMX596 sensör tercih edilmiş. Güçlü yonga setleri ve Ultra performans için ısı problemlerin oluşmaması adına özel soğutma sistemi teknolojilerinin yer aldığı cihazda, böylece yoğun işlerde dahi herhangi bir sorun yaşanması mümkün değil.

redmi k50 pro 3

Pil bölümünde ise Redmi K50 Pro 5.000 mAh kapasiteli bataryaya sahip. Cihaz, sadece 19 dakikada sıfırdan yüzde 100 şark oranına ulaşabilen 120W hızlı şarj desteğiyle etkileyici. Redmi K50 ise 67W şarj destekli daha büyük 5.500 mAh pil ile donatılmış.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir