Xiaomi’nin markası Redmi, yeni ürünlerini tanıtmaya hazırlanıyor. Redmi K50 ailesi yakında kullanıcılarla buluşacak.

Resmi olarak 17 Mart’ta tanıtılacak olan Redmi K50 Pro ve K50 Pro Plus hakkında yeni bilgiler ortaya çıktı.

Redmi K50 serisi hakkında bilinen tüm detaylar

Xiaomi’ye göre bu telefon modelleri Bluetooth 5.3 veLC3 ses kodeğine destek veren ilk telefonlar olacak. Yapılan açıklamaya göre Bluetooth 5.3, teknolojisi gecikmeyi azaltıyor, güç tüketimini düşürüyor ve Bluetooth menzilini de daha iyi hale getiriyor.

LC3 kodeği ise uzun vadeli bir destek olarak büyük ölçüde önemli ve gerekli şartlar altında ses kalitesini arttırıyor. Çift frekanslı GPS’e sahip olacak bu telefon modelleri aynı zamanda kumanda görevi için IR sistemine sahip olacaklar.

Redmi K50 serisinin işlemcileri hakkında yeni detaylar

Sızıntılarla elimize ulaşan diğer bilgilere göre Redmi K50 Pro ve K50 Pro Plus, 108 MP OIS (Optik Görüntü Sabitleme) desteğine sahip bir ana kamerayla karşımıza çıkacak. Cihazların arka panelinde üçlü kamera kurulumu yer alacak ve Redmi’nin yeni telefon serisi MediaTek imzalı işlemcilerden alacak.

Gelen bilgilere göre K50 Pro modeline Dimensity 8100 kullanan şirket K50 Pro Plus modeline ise Dimensity 8900 yonga setini tercih etmiş. Android 12 ile kutusundan çıkacak cihazların büyük bir ihtimalle 12 GB RAM desteğine sahip olacağı da aktarılıyor.

Bunun yanı sıra 120 Hz tazeleme hızını desteklemesi beklenen modeller AMOLED ekran panellerine sahip olacaklar ve bu ekranda da bir ön kamera deliği bulunacak. Piyasa fiyatları henüz belli olmayan K50 Pro ve K50 Pro Plus modelleri 120W’luk hızlı şarj desteğine de sahip olacak.

Bu arada ailenin en alt modeli olan Redmi K50 de seriyle aynı zamanda tanıtılabilir. Şirketin düzenleyeceği etkinlikte akıllı telefon modellerine ek olarak Xiaomi Watch S1 Active akıllı saat modelini de tanıtacağı aktarılmakta.

Xiaomi Watch S1 Active tanıtım tarihi belli oldu

Şirketin bugün yaptığı resmi açıklamaya göre lansman tarihi 15 Mart. Redmi K50 serisinden önce tanıtılacak Xiaomi Watch S1 hakkında ise pek çok sızıntı var. Yuvarlak tasarımlı ekrana sahip olacak cihaz 1,43 inç AMOLED ekran ve 4 GB’lık güçlü bir RAM desteğine sahip olacak. Cihazın yurt dışında belirlenen satış fiyatı ise 1999 Euro.

Siz şirketin tanıtacağı yeni akıllı telefon modelleri ve akıllı saat hakkında neler düşünüyorsunuz? Redmi telefonlarından memnun musunuz? Görüşlerinizi ve ürün eleştirilerinizi bizlerle yorumlar kısmından paylaşabilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir