Redmi, yeni bir amiral gemisi serisi olan K50 Gaming Edition’ı ve serinin diğer üyelerini piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Tüm gözler şirkete çevrilmişken Redmi K50 serisinin özellikleri de ortaya çıktı.

Sonunda K50 ve Pro işlemciler de ortaya çıktı. Xiaomi’nin önemli alt markalarından biri olan
Redmi, K50 serisinin amiral gemisi ve orta üst segmentlerinde büyük bir pazar payı peşinde koşuyor. Birçok farklı versiyonda karşımıza çıkan dizinin sonunda üç üyeden oluşacağı ortaya çıktı. Şimdiye kadar, K50 Gaming Edition’ın Snapdragon 8 Gen1 ile geldiği ortaya çıktı. Yeni sızıntı, serideki üç cihazda da kullanılan işlemcileri ortaya koyuyor.

Redmi K50 serisinin özellikleri ortaya çıktı

MediaTek’in amiral gemisi modelleri için geliştirdiği 4nm işlemcisi ile çıkışı şimdiden dengeleri değiştirmeye başladı. Bu işlemciye sahip bir telefonun olmaması şu ana kadarki en büyük artılarından biri. Ancak yeni sızıntıya göre K50 Pro, Dimensity 9000 işlemci ile birlikte gelecek.

İşlemcide 1 x 3.05GHz ARM CortexX2 performans çekirdeği, 3 x 2.85GHz ARM CortexA710 ve 4 x 1.8GHz ARM Cortex A510 verimlilik çekirdeği bulunur. GUI tarafında ise 10 çekirdekli Mali G710 kolu kullanılıyor.

Aralık ayında hangi telefon modelleri tanıtılacak

Bu anlamda Redmi, serinin oyun telefonu olan K50 Gaming Edition modelinin öngördüğü Snapdragon 8 Gen1 işlemciyi kullanabilir. Ama bu işlemci de Dimensity 9000 gibi 4nm mimariye sahip işlemciler termal ısınma problemlerine neden olmasıyla gündemde olduğundan cihaz için olumsuz bir etki yaratabilir. Bu bağlamda Redmi’nin ısınma önlemi için amiral gemisi modeline özel bir soğutma ünitesi de takma ihtimali çok yüksek. Adreno 730 grafik birimine ek olarak, işlemci 3.0 GHz ARM CortexX2, üç 2.5 GHz ARM CortexA710 ve dört 1.8 GHz ARM CortexA510 çekirdeği içeriyor.

Serisinin en iddiasız üyesi olan Redmi K50, Dimensity 8000 kullanan cihazlardan biriydi. Ancak son sızıntıya göre bu modele Snapdragon 870 işlemci güç verecek. Snapdragon 870, 7nm işlemci mimarisine sahiptir ve 865 Plus’ın daha güçlü bir versiyonudur. Bu anlamda Redmi, K50 modeli ile uygun fiyatlı orta-üst düzey pazarını hedeflemeye karar vermiş gibi duruyor.

Redmi K50 Gaming Edition ve bilinen özellikleri

Oldukça iddialı donanımlara sahip olan K50 Gaming Edition, serinin ilk modeli olarak karşımıza çıkıyor. Çıkış tarihi hala bilinmiyor, ancak K50 Gaming Edition’ın özellikleri çoktan internete sızdırıldı.

Ekran tarafında 6.67 inç OLED ekran ile donatılacak modelin, kavisli ekran tasarımına sahip olması bekleniyor. Son çıkan iddialara göre Full HD Plus çözünürlüğe sahip ekrandaki parmak izi sensörü yan tarafa yerleştirilmiş. Bu ekran aynı zamanda 120Hz ekran tazeleme hızına da sahip olacak. Daha önce ortaya çıkan bilgilere göre model 162 x 76.8 x 8.45 mm ölçülerinde ve 210 gram ağırlığında.

Kamera tarafında ise ön kameranın 16 megapiksel olduğu ortaya çıktı. Bu kameranın arka tarafında 48 megapiksel veya 64 megapiksel ana kamera bulunuyor. Üçlü kamera ile gelen modeldeki diğer kameralar ise 13 megapiksel ve 2 megapiksel çözünürlüğe sahip.

Pil tarafında ise bugün ortaya çıkan sızıntılarda 4.700 mAh pil kapasitesi yine karşımıza çıkıyor. Ayrıca bu pili şarj etmek için 120W hızlı şarj kullanılacağı da öğrenildi.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir