Redmi’nin yeni ve beklenti yaratan telefon modellerinden olan Redmi K50 Gaming Edition Snapdragon 810 işlemci ile destekleneceği belirtildi.

Redmi K50 serisi için Çin’de hareketli bir dönemden geçen Redmi önümüzdeki günlerde yeni modellerinin tanıtımını gerçekleştirecek. Ancak tanıtım öncesinde Geekbench 5, TENAA ve 3C gibi farklı testlerde görüntülenen telefon için pek çok özellik açığa çıkmış durumda. 21121210C model numarası ile görüntülenen telefonun 120W hızlı şarj desteğine sahip olacağı görüldü. Geekbench 5’te ise telefonun performansı ile nasıl bir seviyede olduğu da öğrenildi. 

redmi k50 gaming edition

Rapora göre cihazın tek çekirdekli testlerinde 1226, çok çekirdekli testlerinde ise 3726’lık bir puan aldığı görülüyor. Cihazın aldığı puanlar onu, Xiaomi 12 Pro’nun hemen arkasına yerleştiriyor. Snapdragon 8 Gen 1 işlemci ile desteklenecek olan telefonda, 8 çekirdek yapılandırması ve 3 Ghz saat frekansı dikkat çekici.

Redmi K50 Gaming Edition Geekbench
Redmi K50 Gaming Edition Geekbench sonucu

Geekbench sonuçları ayrıca test edilen modelin 12 GB RAM ile desteklendiğini ve Android 12 çalıştıracağını da gösterdi. Bu veriler ise Redmi K50 serisinin Android 12 ve MIUI 13 ile piyasaya sürüleceği iddialarını daha da güçlendirdi.

Redmi K50 cihazlarından birinde yoğun iş yükleri altında sorunsuz performans sunmak için 4700mAh batarya ve çift VC soğutma sistemine sahip olacağını resmi olarak doğruladı. Ancak bunun hangi modelde yer alacağı henüz bilinmiyor. Büyük ihtimal bu özellikler Redmi K50 Gaming Edition’da yer alacak.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir