Redmi’nin yeni modeli Redmi A3 için resmi poster paylaşımı yapıldı. Paylaşımla birlikte Redmi A3’nin nasıl bir tasarıma sahip olacağı da ortaya çıktı.

Redmi’nin yeni modellerinden birisi olacak Redmi A3 için ilk resmi paylaşım yapıldı. Paylaşımda Redmi A3 il birlikte tasarımda yeniliklere gidildiği görülürken Redmi A2’ye göre daha gelişmiş bir tasarımın tercih edilmesi dikkat çekti. Redmi A2’de daha basit bir çizgi tercih eden şirket, Redmi A3 ile birlikte kullanıcıların beğenisini daha da kazanacak bir seçeneği değerlendirmiş.

Redmi A3 Özellikleri Neler Olacak?

Redmi A3’ün poster bilgilerinin paylaşılmasının ardından Redmi A3 özellikleri merak edilmeye başlandı. Cihaz posterinde özelliklerine dair net bir bilgiye yer verilmedi. Ancak yurt dışındaki perakende mağazalarında yapılan listelemeler sonrasında bazı özellikler ortaya çıktı.

Redmi A3 Tasarımı Resmen Paylaşıldı
Redmi A3 Tasarımı Resmen Paylaşıldı

Telefonun arka tarafında daire formunda kamera modüllerine yer verilecek. 13 MP ana kameraya sahip alacak cihazın ön tarafında ise 8 MP selfie kamerası kullanılacak.  Ekran büyüklüğü ise 6.71 inç olacak. LCD panelin kullanılması beklenen telefon HD+ çözünürlüğü destekleyecek. Bu panelde 90 Hz yenileme hızını destekleyecek olan Redmi’nin bataryası ise 5000mAh kapasitesinde olacak. 10W şarj desteği ise batarya için küçük bir detay olarak kalıyor.

Diğer donanımlarda ise işlemci olarak MediaTek’in bir modeli tercih edilecek ancak bu netlik kazanmış değil. 4GB LPDDR4X RAM’in yer alacağı telefonda depolama alanı 128GB eMMC 5.1 olacak. Android 13 (Go Edition) ile kutudan çıkacak olan Redmi A3, telefondan çok büyük beklentileri olmayanlara hitap edecek. Fiyatıyla da bütçe dostu olması beklenen telefon için resmi tanıtım önümüzdeki günlerde yapılacak.

Telefonda yer alan diğer özellikler ise şöyle; çift SIM kart, 4G, Bluetooth 5.0, 3.5mm kulaklık jakı.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir