Çin merkezli akıllı cihaz üreticilerinden Xiaomi tarafından geliştirilen ve uzun bir süre önce de tanıtımı yapılan telefonlar arasında yerini alan Resmi 10 için beklenen Türkiye macerası başladı. Xiaomi imzalı Redmi 10 için geçtiğimiz hafta içerisinde Xiaomi Türkiye tarafından bir açıklama yapılmış ve bu açıklama kapsamında “Redmi 10’la seviye atlamaya hazır mısın? Çok yakında satışta!” denilmişti.

Casper Excalibur’da KDV Kalktı! 

Bu açıklamanın üzerine telefonun gelmesi de pek zaman almadı. Cihaz bugün Xiaomi Türkiye’nin resmi web sitesinde 4 GB RAM + 128 GB depolama ve üç farklı renk seçeneği ile beraber kullanıcıların karşısına çıkıyor. Cihazın fiyat etiketi tam olarak 4.499 TL’den satışa sunuldu. Teknik açıdan bakmak gerekirse telefon 6,5 inç FHD+ 90 Hz bir LCD ekran üzerine kuruludur. Aynı zamanda cihaz MediaTek imzalı Helio G88 işlemciden güç alıyor. Satışa sunulduğu diğer pazarda 4 GB RAM + 64 GB depolama, 4 GB RAM + 128 GB depolama ve 6 GB RAM + 128 GB depolama seçeneklerine sahip olan Redmi 10’un arka kısmında 50 megapiksel ana + 8 megapiksel ultra geniş açı + 2 megapiksel makro + 2 megapiksel derinlik kameraları ile kullanıcıların karşısına çıkıyor. 

12 7

Söz konusu bu akıllı cihazın ön kısmında ise 8 megapiksellik bir selfie kamerası kullanıcıların karşısına çıkıyor. 18W şarj destekli 5.000 mAh pili olan 3,5 mm girişli Redmi 10 adlı akıllı cep telefonun parmak izi sensörü ise yan kısımda yer alıyor. Bununla beraber cihaz Android 11 üstü MIUI 12.5 üzerine kuruludur. Redmi 10 adlı akıllı cep telefonun ilk açıklanan yurt dışı başlangıç fiyatı ise 179 dolar seviyesinde belirtildi. Ülkemizde bu kadar yüksek fiyatlı satışa çıkmasının arkasında ise Türkiye’de telefonlardan ÖTV, KDV, TRT payı ve Kültür Fonu gibi kalemlerde vergi alınması vardır. Aynı zamanda güncel yüksek kur fiyatları da oldukça etkilidir. Xiaomi’nin Türkiye’de POCO M4 Pro 5G modelinin de satışa sunulacağı belirtiliyor. Onun için şu an resmi fiyat bilgisi verilmesi fakat bazı aracı satıcılar cihazı 6.500 TL’den listeledi. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir