Reddit, uzun süredir çalıştığı halka arz süreci üzerinde yeni bir başlangıç yapma kararı aldı. Şirket, potansiyel yatırımcılar ile görüşmeler yaparak önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde borsaya giriş yapması bekleniyor.

Dünya genelinde en büyük forum sitelerinden biri olan Reddit, zamanla halka arz konusu ile sıkça gündeme gelmiştir. 2021 yılında, Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) belgeler sunarak halka arz sürecini başlatmıştı. Fakat o dönemde beklentiler karşılanmamış ve süreç tamamlanmamıştı.

Şirket, 2022 yılında ise Morgan Stanley ve Goldman Sachs gibi yatırım bankalarıyla iletişime geçti. Bu adımların, halka arz sürecini sonuçlandırmak amacı ile atıldığı söylendi. Fakat ilginç bir şekilde Reddit, bugüne kadar halka arz edilemedi.

Reddit halka arz girişimine başladı

Reddit halka arz girişimine başladı

Bloomberg tarafından yapılan bir açıklamaya göre, Reddit halka arz girişimine bir kez daha başlamış görünüyor. Bilgisi olan kaynaklara göre, forum platformu şu anda potansiyel yatırımcılar ile görüşüyor. Habere göre, Reddit’in halka arzı, önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde gerçekleşmesi bekleniyor. TechCrunch, konu hakkında Reddit’e bilgi almak için başvuruda bulundu, fakat şirket yetkilileri, kesin açıklamalarda bulunmaktan kaçındılar.

Reddit’in gelecek yıl halka arz olup olmayacağı belirsizliğini koruyor. Diğer yandan, şirketin borsaya hangi değerleme ile gireceği de belirsiz. Fakat, geçen yıl yapılan çalışmalarda, şirketin değerlemesinin 15 milyar dolara kadar çıkabileceği hesaplanmıştı. Reddit’in halka arz sürecinin netleşmesi için resmi başvuru SEC’e yapılacak ve ABD yetkililerinin alacakları kararlar önem arz edecek.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir