Android 13 için resmi duyurunun yapılmasının ardından akıllı telefon üreticileri yeni sisteme yönelik ara yüzlerini güncellemeye başladı. Son açıklama Realme’den gelirken şirket önümüzdeki hafta Realme UI 4.0’ı tanıtacağını duyurdu.

Realme akıllı telefonlarda Realme UI kullanılıyor. Hemen her markanın kendi ara yüzü ile Android işletim sistemi üzerine değişiklikler yapması, akıllı telefonların birbirinden ayrılmasının en temel özelliklerinden birisi. Geçtiğimiz hafta içerisinde Oppo tarafından tanıtımı yapılan ColorOS 13’ün ardından yeni bir çalışma Realme’den gelecek.

Realme UI 4.0 özellikleri neler olacak?

realme ui 4 0 lansman tarihi aciklandi

Realme tarafından resmi bir şekilde duyurulan yeni gelişmede yeni sistemin önümüzdeki hafta itibarı ile tanıtılacağı ifade edildi. 4.0 sürümün tanıtım itibarı ile ilk olarak hangi telefonlara geleceği de ortaya çıkacak. Şirketin tanıtımda yeni özellikleri duyurmanın yanı sıra yol haritasını ve güncelleme desteği alacak modelleri de duyurması bekleniyor. 

Şu anda yeni yazılım için test süreçleri devam ediyor ve Realme GT 2 Pro kullanıcıları erken erişim kapsamında yeni sistemi test edebiliyor. Şu an için netlik kazanan bir diğer durum ise Realme GT 2 Master Explorer Edition ve Realme GT Neo 3’ün bir sonraki güncellemeyi alacak modeller olacağı.  Yeni sürümde hangi özelliklere yer verileceği bilinmezken önümüzdeki hafta itibari ile bu konudaki tüm soru işaretleri ortadan kalkacak.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir