Realme RMX3571 Kod adı ile TENAA sertifikasyon sitesi veri tabanında yeni bir model görüntülendi. Yeni modelin hangi özelliklere sahip olacağı net bir şekilde ortaya çıkarken yeni modelin Çin pazarında K serisi ya da V serisi modellerden birisi olarak tanıtılması bekleniyor. Şirket tarafından bugüne kadar duyurulmadan geliştirilen telefon hakkında, şu an için tek bilinen kod adı ve teknik özellikleri.

Realme RMX3571 teknik özellikleri neler?

TENAA test süreci ile birlikte tüm özellikleri ortaya çıkan telefonun orta seviyede bir cihaz olacağını söylemek mümkün. Realme RMX3571, 1080 x 2408 piksel Full HD+ çözünürlük sunan 6.58 inç TFT ekrana sahip.

Telefonun önünde 8 megapiksel çözünürlük destekleyen bir kamera bulunuyor. Arkada ise çift kamera kurulumu tercih edilmiş. 48 megapiksel ana kameranın bulunduğu telefonda 2 kamera 2 megapiksel destek sunuyor. Android işletim sistemi ile kutusundan çıkacak olan telefonun aynı zamanda şirket tarafından geliştirilen özel arayüz olan Realme UI 3.0 sürümünü kullanacağı görülüyor.

8 çekirdekli bir işlemcinin kullanılacağı telefonda işlemci çalışma hızı 2.4 GHz. 3 farklı RAM seçeneğinin ve buna bağlı olarak üç farklı depolama seçeneğinin sunulacağı telefon böylece farklı versiyonları ile pazarda yer alacak. RAM seçiminde 6 GB, 8 GB ve 12 GB RAM ve depolama alanı seçiminde ise 64 GB, 128 GB ve 256 GB seçeneklerinden birisi tercih edilebilecek.

Güvenli önemseyenler için parmak izi tarayıcısının yer aldığı telefonun parmak izi tarayıcısı cihazın yanına monte edilmiş. Bu özellik, daha üst düzey bir modelin geliştirilmek istenmediğini gösteriyor. Zira telefonlarda yeni akım ekran altıparmak izi tarayıcısı kullanmak. Ancak orta segment için böyle maliyetli donanımlara yer verilmiyor. 4880 mAh kapasiteli bir pile sahip olan cihazda hızlı şarj desteğinin olup olmayacağı bilinmiyor. RMX3571, 163.8 x 75.1 x 8.1 mm boyutlarında ve 190 gram ağırlığında olacak. Cihazın renk seçenekleri ise siyah ve mor.

Telefon için kod adı üzerinden herhangi bir veriye ulaşılması mümkün değil. Ancak özelliklerin ortaya çıkmasının ardından Uzakdoğu kaynaklarında telefonun Realme V21 5G olarak adlandırılabileceği belirtildi. Önümüzdeki günlerde tanıtım yapılması beklenen modelin adı, tanıtım ile birlikte ortaya çıkacak.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir