Realme Q5 serisine dair paylaşılan yeni raporlarda, şirketin 20 Nisan tarihi itibariyle yeni modelleri tanıtacağı belirtildi. 20 Nisan’da Çin’de yapılacak tanıtımlar ile piyasaya sürülecek yeni seri, ardından Avrupa ve diğer pazarlarda da yer alacak. Son dönemlerde pek çok farklı iddia ile gündeme gelen yeni modellere dair Realme tarafından yapılan açıklama tüm spekülasyonları ortadan kaldırdı. Realme Q5 ve Realme Q5 Pro olarak iki farklı modeli piyasaya sürecek olan şirket, farklı versiyonlarla telefonları satışa çıkaracak.

Realme Q5 serisi TENAA’da görülmüştü

Realme Q5 serisi için yapılan çalışmalarda seri RMX3372, RMX3574, RMX3571 ve RMX3575/6 model numaralarıyla TENAA’da görülmüştü. TENAA listelemesi ile birlikte modellerde yer alacak pek çok özellik de açığa çıktı. RMX3372 modeli, Realme Q5 Pro yer alacak. Cihaz, FHD+ çözünürlüğe sahip 6.62 inç AMOLED ekranı kullanacak. Ön kamerası 16 megapiksel olan telefonun arka kamerasında ise 64 megapiksel + 8 megapiksel + 2 megapiksel olmak üzere üçlü kamera bulunuyor. Telefona ana güç verecek donanım ise Snapdragon 870 işlemci olacak. 12 GB’a kadar RAM ve 512 GB’a kadar dahili depolama alanına sahip olacak modelin batarya kapasitesi ise 5.000 mAh. Ekran içi parmak izi tarayıcı ve ek depolama için microSD kart desteğine sahip modelde, tüm bu özellikler kullanıcıları tatmin edecek özelliklere yer verildiğini gösteriyor. Siyah, mavi ve turuncu olarak 3 renge sahip olacak Realme Q5 Pro, serinin en gözde ve en çok satılan modeli olabilir.

Realme Q5
Realme Q5

RMX3574 ise Realme Q5 (veya Q5i) adıyla tanıtılabilir. 6.58 inç IPS FHD+ ekran, 8 megapiksel ön kamera, 13 megapiksel + 2 megapiksel çift kamera sistemi, 2,4 GHz okta çekirdekli işlemci, 4 GB / 6 GB RAM’e, 128 GB dahili bellek seçenekleriyle gelecek yeni modelde pil kapasitesi ise 5.000 mAh.

20 Nisan’da yapılacak tanıtımlarda Realme Q5 serisine dair tüm detaylar açığa çıkacak. Telefonun diğer pazarlardaki satış süreci ve fiyatı da tanıtımda açığa çıkacak. Yapılacak bu açıklamalar, telefonun pazarda ne kadar ilgi göreceğini de ortaya koyacak.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir