4 ay önce Realme tarafından piyasaya sunulan Realme Pad modeli için dün gündeme gelen haberlerde kullanıcılar için oldukça tatsız bir detaya yer verildi. Açıklamalara göre Realme’nin tablet alanında çok iddialı olmaması ve akıllı telefonlara odaklanması, Realme Pad için Android 12 güncellemesini gelmemesi ile sonuçlandı.

Tanıtımında Android 11 işletim sistemi ile kutudan çıkacağı görülen tabletin 2022 yılının ilk aylarında yeni güncelleme ile Android 12’ye geçirilmesi bekleniyordu. Bu nedenle tablete yoğun ilgi olsa da kullanıcılar gelen son dakika gelişmesi ile büyük bir hayal kırıklığı yaşadı. Şirketin topluluk forumlarında yer alan bu gelişme resmi bir şekilde duyurulduğundan dolayı şirket forumlarda büyük bir tepki aldı.

Güvenlik ve performans güncellemeleri yapılacak

Forumda yer alan detaylara göre kullanıcılar büyük bir işletim sistemi güncellemesi almayacak olsa da tablet modellerinin performansının ve güvenliğinin geliştirilebilmesi adına güncelleme desteği almaya devam edecek. Bu bakımdan şirket Android 12 işletim sistemini sunmayacak olsa da kullanıcılar için sorunsuz ve iyi bir performans sunacak işletim sistemini desteklemeye devam edecek. 

Tablet sektöründe yeni modelleri ile iddialı bir şekilde yer alacağı belirten Realme, tablet için almış olduğu bu karar sektörde sürpriz bir etki yarattı. Pek çok kullanıcı Android 12 işletim sistemi deneyimini yaşayacağını düşünse de şu ana kadar gelen bilgilerde böyle bir güncellemeye gidilmeyeceği net olarak görüldü. 

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir