Tanıtımı yapılan yeni Dimensity 8100 işlemci ile desteklenen GT Neo 3 modelinin üzerinde çalışmalarını sürdüren Realme, aynı zamanda ekran altı kamera teknolojilerinde de ilerlemeyi hedefliyor. 

MWC 2022’de yeni modellerinin tanıtımı yapan Realme; Realme GT2 serisi telefonlar, Book Prime dizüstü bilgisayarlar ve Buds Air 3 TWS kulaklıklar ile dikkat çekmeyi başardı. Mevcut modeller şirket için beklenti ötesinde olmadığından dolayı piyasalarda beklenen bir etki yaratmadı. Zira pek çok farklı marka özel konsept çalışmalarını ya da beklentilerin üzerinde özellikler ile desteklediği modellerini tanıtarak fuarda ön plana çıkmayı başardı.

Realme söz konusu olduğunda ise beklentiler GT Neo 3 olarak adlandırılan özel modele yönelik. 100 ya da 200 Watt’lık bir hızlı şarj desteğine sahip olması beklenen modelde üstelik Dimensity 8100 olarak adlandırılan yeni bir işlemciye yer verilmesi bekleniyor. Böyle bir seçiminin yapılması halinde ise GT Neo 3 modeli dünyada bu işlemciyi kullanacak ilk telefon olacak. 

GT Neo 3

Başkan yardımcısından ilk açıklamalar geldi

Geçtiğimiz günlerde bir röportaj veren Realme Başkan Yardımcısı ve Realme Uluslararası İş Grubu Başkanı Madhav Sheth, açıklamalarında dikkat çeken detaylara yer verdi. Realme GT Neo 3 olarak adlandırılan telefonun 2022 yılının ikinci yarısı itibariyle tanıtılarak piyasaya sunulacağını belirten yetkili isim, aynı zamanda şirketin hızlı şarj teknolojisine de yer vereceğini söyledi. Açıklamalarda dikkat çeken son detay ise Dimensity 8100 işlemci setlerinin de yeni modellerde kullanılacağı oldu.

MediaTek Tarafından dün itibariyle tanıtımı gerçekleştirilen işlemciler önümüzdeki aylarda kullanılabilir durumda olacak. Realme ise yaptığı anlaşmalar ile bu işlemcileri kullanacak ilk markalardan birisi olacak. Dimensity 8000 çipinin yanı sıra Realme GT Neo 3, ortalanmış delikli ekran tasarımı kullanan ilk Realme akıllı telefon olacak. Full HD+ çözünürlüğe ve 120 Hz yenileme hızı desteğine sahip AMOLED ekran, Optik Görüntü Sabitleme özelliğine sahip 50MP ana kamera telefonda dikkat çeken diğer özellikler arasında. 

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir