Türkiye’de hizmet veren teknoloji şirketlerinden Realme, bugün bir kez daha üst seviyeli amiral gemisi akıllı cep telefonu Realme GT 2 Pro ile gündemde yerini almaya başardı. 

Realme GT 2 Pro hakkında kesinleşen bilgilerden biri gücünü üst seviyeli Snapdragon 8 Gen 1 işlemci sisteminden alacak olmasıdır. Konu ile ilgili olarak son elde edilen bilgilere göre 6,7 inç QHD+ 120 Hz AMOLED ekran üzerine kurulu olan bu cihazın ön kısmında sadece bir adet 32 megapiksel selfie kamerası yer alıyor. Hatta cihaz ile ilgili olarak yapılan sızıntılara bakıldığında bu telefonda ön kamara ekran altına konumlandırılıyor. Bu bilginin gerçek olması halinde model Realme’nin en iyi tam ekran deneyimini sunmak adına geliyor. Cihazın arka kısmında üçlü kamera dizilimi yer alacak. Bu kameralardan biri 1/1,5 50 megapiksel sensör olacak telefon, aynı zamanda bir 50 megapiksel ultra geniş açı kamera özelliğine sahip olacak. 65W hızlı şarj desteğine sahip olan bu model, şu an sadece iki farklı rengiyle gündemde yerini alıyor. Söz konusu akıllı cihazın arkasındaki dikkat çekici kamera modülü direkt olarak üst kısımda yer alıyor.

34

Telefon ile ilgili olarak Realme Türkiye’de şu resmi açıklama gelmişti: “Dünyanın en hızlı büyüyen akıllı telefon markası Realme, Qualcomm Snapdragon Dijital Teknoloji Zirvesi 2021’de Snapdragon 8 Gen 1 Mobil Platformu ile çalışan bir akıllı telefon piyasaya süren ilk üreticilerden biri olacağını duyurdu. Realme’nin yeni amiral gemisi, GT serisindeki ilk Pro ürün olarak Realme GT 2 Pro adıyla piyasaya sürülecek ve Realme’nin en üst düzey amiral gemisi olacak.”

“Realme Başkan Yardımcısı Chase xu, Snapdragon Dijital Teknoloji Zirvesi 2021’de Qualcomm Technologies, her zaman Realme’nin en önemli işbirliği ortaklarından biri olmuştur. Realme birkaç ay önce GT 2 Pro’nun geliştirme çalışmalarına başlamış olup dünyanın dört bir yanındaki genç kullanıcıların beklentilerini aşacak gerçek anlamda üst düzey bir amiral gemi ürün sunacak ifadelerinde bulundu.” 

Realme GT 2 Pro yanı sıra Realme 9i de sunulacak

35

İlerleyen zamanlarda Türkiye’de de satışa sunulma ihtimali olan Realme 9i, dün 91Mobiles tarafından tasarımsal olarak gündemde yer aldı. Cihazın ön kamerasını bir deliğin içine yerleştiren bu cihaz, teknik olarak bazı detaylarla güçlendirilmiştir. Bu detaylara göre telefon 6,6 inç 90 Hz yenileme hızına sahip bir LCD ekran üzerine kuruludur. Söz konusu bu cihaz gücünü Snapdragon 680 işlemciden alıyor. Cihazın arka kısmında üçlü kamera sistemi bulunuyor. Kaynaklardan elde edilen bilgilere göre burada 50 megapiksellik bir ana kamera bulunuyor. 33W hızlı şarj destekli 5.000 mAh pil taşıyan, parmak izi sensörü ise yanda olan ve 3.5mm kulaklık girişi bulunan Realme 9i için fiyat bilgisi henüz bulunmuyor. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir