Realme markasının 3. dizüstü bilgisayarı Çin’de resmi olarak tanıtıldı. Realme Book Enhanced Edition Air olarak adlandırılan yeni model, şirketin dizüstü bilgisayarlarına yönelik yaptığı yeni açılımın bir parçası.

Bu ayın başlarında şirket 2. modelini tanıtmış ve 2. modelin ismi Realme Book Enhanced Edition olarak açıklanmıştı 3. seride ise daha hafif bir bilgisayar ve bazı özelliklerde daha düşük donanımlar tercih edilerek piyasada bir alternatif yaratılmak istenmiş. Daha hafif bir plastik ekran çerçevesine sahip olan yeni model bir 39 kilogram ağırlığında. En kalın bölgesindeki kalınlık ise 14.9 milimetre.

Realme Book Enhanced Edition Air özellikleri neler?

Cihazda %100 sRGB renge, 2160 × 1440 piksel çözünürlüğe ve 3:2 en boy oranına sahip 14 inç IPS LCD ekran var. Güç düğmesi üzerine gömülmüş 720p çözünürlüğe sahip bir web kamerasının kullanıldığı bilgisayarda arkadan aydınlatmalı bir klavye ve parmak izi tarayıcısı bulunuyor. Thunderbolt 4 konektörü, USB-C 3.2 Gen 2 bağlantı noktası, USB-A 3.1 Gen 1 ve kulaklık jakı gibi bağlantı seçenekleri ile kullanıcılarına zengin seçenek sunan bilgisayarın diğer teknik özellikleri ise şöyle;

  • 16GB LPDDR4X RAM 
  • 512GB NVMe SSD 
  • Intel Core i5-11320H CPU 
  • Intel Xe 
  • Windows 11 işletim sistemi 
  • 54Wh batarya 

Realme Book Enhanced Edition Air ne zaman satışa çıkacak?

Realme Book Enhanced Edition Air için öngörülen satış tarihi 21 Ocak. Fiyatlandırmanın ise yaklaşık 750 dolar olacağı açıklandı.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir