Son dönemlerin hareketli markası Realme, yeni bir modeliyle daha gündeme geldi. Realme 9i için özel bir lansman düzenleyen şirket, yeni telefonunu bu sefer Vietnam’da piyasaya sürdü.

Yeni model, selefine kıyasla çok daha farklı bir tasarıma sahip. Yeni model ile birlikte seride yeni bir tasarıma geçiş yapan şirket,  6nm tabanlı Snapdragon 680 işlemciyi kullanıyor. 6 GB RAM ve 128 GB depolama alanı ile eşleşen modelde, etiket fiyatı ise 290 dolar. Siyah ve mavi olarak iki renk seçeneğine sahip telefonun hangi bölgelerde satılacağı henüz açıklanmadı. Buna karşın geniş bir pazara sahip olan Realme’nin pek çok pazarda Realme 9i’yi satışa çıkarması bekleniyor.

Realme 9i özellikleri neler?

Yeni tasarım ve işlemcinin yanı sıra kamera düzeninde de dikkat çekici yeniliklere yer verilmiş. Arka kapakta dikey bir şerit üzerine konumlanan kameralar telefonun dış görünümünü tamamen değiştirmiş. Önde ise delikli bir ekran altında ön kamera bulunuyor. Telefonun ekran boyutu ise 6.6 inç. 30 Hz ile 90 Hz arasında ekran yenileme hızına sahip telefonda IPS LCD bir panel kullanılıyor.

Arkadaki kameralarda 50 MP ana lens, 2 MP makro lens ve 2 MP siyah beyaz sensörlü üçlü kamera sistemi var. Ayrıca kamera sensörlerinin yanında bir de LED flaş var. 16 MP selfie sensörü ise ön çekimler için yeterli kalitede.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir