2021 yılında Hindistan pazarında ve sonrasında etkin olduğu pek çok pazarda Realme 8 Pro versiyonunu piyasaya sunan Realme şimdi yeni model için hazırlıklarına devam ediyor.

Realme 9 Pro olarak adlandırılması beklenen yeni modelin çizimlerinin sızdırılması, akıllı telefon sektöründe oldukça dikkat çekti. Zira genellikle render ve tasarımları ile sızdırılan telefonlar şimdi ilk çalışma anındaki görüntüleri ile gündemde.

Realme 9 Pro neler sunuyor?

Son dönemlerin en hareketli markalarından bir tanesi olan Realme’nin yeni modeli ile ilgili bilgiler ilk olarak SmartPrix’te yer aldı. OnLeaks ile birlikte hazırlandığı belirtilen yine çalışmalarda Realme 9 Pro serisinin tasarım eskizlerine yer verildi.

Realme 9 Pro Sketches

Realme 9 Pro serisi önceki serideki modellere göre çok daha ince bir çerçeveye sahip olacak. 6.43 inç büyüklüğündeki ekran AMOLED bir panel ile desteklenecek. Arkada ise üçlü bir kamera kurulumu dikkat çekerken bu kamera modüllerinin sol üst köşeye konumlanmış olması ise yine önemli bir ayrıntı. Realme 9 Pro serisi için sızdırılan görüntüler ise şöyle;

Paylaşılan taslaklarda ana kamera için Sony ile bir işbirliğine gidildiği de görülüyor. Böylece kamera özelliğinin önceki serilere göre çok daha iyileştirilmiş olduğu ve kaliteli bir performans sunacağı da görülüyor. Arka üçlü kamera için özel bir bölmeye yer veren Realme, bu bölümün çıkıntısı için minimum düzeyde bir çalışma yapmış. Böylece kullanım sırasında çıkıntının kullanıcılar için bir problem yaratması pek beklenmiyor. 

Donanımlarda ise Realme 9 Pro ve Realme 9 Pro+’nun sırasıyla MediaTek Dimensity 810 ve Dimensity 920 tarafından desteklenmesi bekleniyor. Realme 9 Pro+ için 16 megapiksel ön kamera, 50 megapiksel üçlü kamera ünitesi, 5000 mAh batarya ve 65W hızlı şarj gibi özelliklere yer verileceği düşünülüyor.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir