Dünyanın en büyük 6. akıllı telefon markası olan Realme, 2021 yılının 4. çeyreği itibarı ile bir ilki gerçekleştirdi. Bugüne kadarki süreç içerisinde Batı Avrupa’da ilk 5 arasına girmeyi başaramayan Realme, 2021’in 4. çeyreğinde 5. sırada kendine yer buldu. 

Canalys tarafından derlenen piyasa araştırmasına göre şirket 2021 yılının 4. çeyreği itibariyle 30 farklı pazarda ve 6 bölgede ilk 5 marka içerisinde olmayı başardı. Üstelik Filipinler ve Bangladeş’te en çok tercih edilen akıllı telefon markası Realme oldu.

Son dönemlerde yaptığı yeni yatırımlarla yeni pazarlara giriş yapması, şirketin etkinliğini arttırmıştı. Kolombiya, Peru, Almanya ve Batı Avrupa bölgesinde pek çok farklı yerde yeni ürünlerini piyasaya sunan Realme, böylece 2021 yılı sonu itibari ile sektördeki ağırlığını arttırdı ve akıllı telefon sektöründe daha fazla pay almayı başardı. 

Realme yıllık büyümesi yüzde 450’yi aştı

Şirket tarafından yapılan basın açıklamasında şirketin yıl genelindeki büyümesinin yüzde 450’yei aştığı ifade edildi. Batı Avrupa bölgesindeki büyüme oranı ise yüzde 1365 oldu. Devasa büyüme rakamları şirketin sektördeki pek çok rakibini geçmesini kolaylaştırdı.

İspanya ve İtalya gibi ülkelerde ilk 4’te, Almanya ve Hollanda gibi ülkelerde ise ilk 5’e girmeyi başaran Realme, Yunanistan, Polonya, Çek Cumhuriyeti, Ukrayna ve Belarus gibi bölgelerdeki hızlı yükselişiyle dikkat çekti. Büyüme ile birlikte bu bölgelerde en çok tercih edilen 3 marka arasında Realme yer aldı. 

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir