Realme’nin yeni modeli Realme 12 Plus için önemli bir gelişme yaşandı. Cihaz, TENAA’da görüntülendi ve özellikleri böylece ortaya çıktı.

Türkiye’de de yüksek satış rakamlarına ulaşan Realme’nin yeni modeli Realme 12 Plus olacak. Realme 12 Plus modelinin TENA sertifikasındaki sonuçlarının belli olmasıyla birlikte yeni modelin özellikleri ortaya çıktı. Uzun zamandan beri çeşitli sızıntıların yapıldığı modelin, belirtilen özelliklerden büyük bölümüne sahip olduğu da görüldü. Realme, telefonlarının 12. serisinde Realme 12 ve Realme 12 Plus olarak 2 farklı model sunacak.

Realme 12 Plus Özellikleri Neler?

TENAA’da Realme 12 Plus modeli RMX3866 model numarasıyla görüntülendi. Tasarımıyla da görüntülenen yeni modelin, bir önceki seriye paralel bir tasarımla geleceği görüldü. Arkada ise büyük ve yuvarlak formda kamera bölümü yer alıyor. Aynı zamanda bir şerit de yer alıyor. Kenarları düz bir şekilde tasarlanan telefonun üst tarafında ise damla çentik bulunuyor.

Realme 12 Plus'ın Tüm Özellikleri Ortaya Çıktı
Realme 12 Plus’ın Tüm Özellikleri Ortaya Çıktı

Realme 12 Plus büyük ekran sevenleri etkileyecek potansiyelde. AMOLED panel ile canlı renkler sunacak olan telefon, 6,67 inç büyüklüğünde. 2400 x 1080 piksel çözünürlük desteği ve ekran altı parmak izi tarayıcısına sahip olan telefonun tüm bunları kaç ekran yenileme hızında göstereceği bilinmiyor. Zira raporda bu konuda herhangi bir detaya yer verilmemiş durumda. Minimum ekran yenileme hızının 90 Hz. olması bekleniyor.

Telefonun işlemci cephesinde ise hangi işlemcinin tercih edileceği netlik kazanmadı. İşlemci detaylarına göre telefondaki işlemci 8 çekirdekli bir yapıda olacak ve 2.6GHz hızında çalışacak. RAM seçenekleri 6GB, 8GB, 12GB ve 16GB ile depolama alanında 128GB, 256GB, 512GB ve 1TB alan imkanı sunulacak. Son olarak Android 14 işletim sisteminin kullanılacağı telefonda Realme’nin özel arayüzü olan Realme UI 5 olacak.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir